chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

e-Platforma za obrazovanje odraslih u Europi

 
 

Vijesti

Izložba polaznika radionice crtanja i slikanja “Treće doba” povodom 20 godina trajanja

09/05/2017
Jezik: HR

Ško­la sli­ka­nja pokre­nuta je 1997. go­di­ne kroz projekat „Tre­će do­ba”, koji je po­dr­žao Fon­d za otvo­re­no dru­štvo, u sa­rad­nji sa Fon­dom PIO i Udru­že­njem pen­zi­o­ne­ra Podgorice. 

Akademska slikarka Tinda Bulatović, sve ove godine vodi ovu radionicu i podstiče učesnike, ne samo na likovno, već i na druge vidove kreativnog izražavanja, kao što je recitovanje poezije i sl. Polaznici se okupljaju subotom uveče u prostorijama Udruženja penzionera Podgorice, crtaju i slikaju uz laganu muziku, opušteni razgovor i druženje. Druženja često prerastaju u prijateljstva, a nekada i u kumstva.

Kurs se realizuje po programu – od crteža, do slikanja različitim tehnikama - akva­re­la, pa­ste­la, akri­li­ka i sl. Po završetku kursa, mnogi polaznici nastavljaju da dolaze na radionicu, a pojedini i niz godina. Neki od njih se, po napuštanju radionice, osamostaljuju, prave samostalne izložbe, uzimaju učešće u grupnim izložbama, ili u svom domu nastavljaju da slikaju za “svoju dušu”.

Iako je slikarska radionica, prije svega, namijenjena polaznicima trećeg životnog doba, otvorena je i za mlađe članove. Među njima su i polaznici koji su nastavili da se školuju na fakultetima likovnih umjetnosti ili arhitekturi.

Ova izložba okupila je brojne učesnike radionice, sadašnje i bivše polaznike, kako bi ih podsjetila na početke njihovog stvaralaštva i potvrdila zajednički uspjeh polaznika i njihove mentorke, koji se, pored istrajnosti i entuzijazma, ogleda i u bogatstvu načina, tehnika, kolorita i osobenog stvaralačkog izraza učesnika ove izložbe. 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn