chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

e-Platforma za obrazovanje odraslih u Europi

 
 

Blog

Građansko obrazovanje je prisutno unutar opšteg obrazovanja kao posebni predmet od 2001. godine. Ono je takođe dio obaveznih predmeta obrazovnog programa za funkcionalno obrazovanje odraslih (takozvana Škola druge šanse), pod nazivom odgovoran život u građanskom društvu1.

Bez obzira na različite nazive i strukturu časova, glavni ishodi su isti: razvoj socijalne i građanske kompetencije kao jedne od ključnih kompetencija.

23 travnja 2019
by EPALE MONTENEGRO
(en)

Tehničko dokumentiranje temeljni je predmet inženjerske struke, te se poučava i na studiju mehatronike i strojarstva. Dileme pri poučavanju studenta kreću se od zahtijeva za isključivo radomna klasični način crtanjem rukom do preporuka da se odmah krene s uporabom CAD alata.
U našem provodeno je  originalno kvalitativno i kvantitativno istraživanja i iznose moguće preporuke za unapređivanje metoda poučavanja  tehničkog dokumentiranja i srodnih predmeta.

Članica udruge EduFutura sudjelovala je na treningu “Učinkovito i uspješno upravljanje projektima financiranima iz fondova Europske unije” koji je na Cipru održan u organizaciji tvrtke Shipcon od 26.-30. studenog 2018. Trening je namijenjen svim zainteresiranima koji su uključeni u vođenje i administraciju projekata koje financira Europska unija.
15 travnja 2019
by Mirela Carev
(hr)