chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

e-Platforma za obrazovanje odraslih u Europi

 
 

Blog

Neformalno i informalno učenje

04/06/2019
by Jelena Bojovic
Jezik: HR
Document available also in: EN

                                 „Živi kao da ćeš sjutra umrijeti. Uči kao da ćeš živjeti vječno." Mahatma Gandi

    Cjeloživotno učenje, permanentna nadogradnja znanja i vještina i  koncepti učenja tokom života su sintagme koje se realizuju kroz neformalno i informalno učenje. Veliku ulogu u Crnoj Gori, u pogledu afirmacije neformalnog i informalnog učenja, osim krovnih institucija obrazovanja imaju i međunarodne ogranizacije. Ova dva oblika učenja utiču na održivost obrazovnog sistema Crne Gore, kroz stalno razvijanje sposobnosti, kontinuiranog prilagođavanja savremenim potrebama društva.  Formalno, neformalno i informalno učenje prožimaju jedno drugo.

     Neformalno učenje je oblik učenja koji se realizuje van okvira formalnog obrazovnog sistem. Njegova polazna osnova je definisanje ciljeva i zadataka u skladu sa ciljnom grupom. Prožima sa informalnim učenjem, koje podrazumijeva usvajanje znanja iz svakodnevnog okruženja. Kvalitetan rezultat se dobija isključivo ako se prožimaju.

      U Crnoj Gori ova tema je sve više aktuelna. Svijest o cjeloživotnom učenju je prisutnija kod nas i mi kao jedinke smo više otvoreni ka kontinuiranom profesionalnom razvoju. Postoje različite strategije i pravilnici koji nas u posljednjih nekoliko godina obavezuju da sve svoje postojeće kapacitete nadograđujemo i razvijamo. Dokaz o formalnom obrazovanju više nije jedini dokument koji govori o nama kao razvijenoj ličnosti, spremnoj za sve izazove. CV koji sadrži podatke o završenom stepenu formalnog obrazovanja i ličnim podacima je idealna osnova za nadogradnju. Naš CV danas, nije cjelovit ako se zaustavimo na formalnom obrazovanju.

      Naš sistem obrazovanja i sve institucije koje djeluju u Crnoj Gori, prepoznaju značaj neformalnog učenja i postavljaju ga na pravo mjesto. Ključne institucije u sistemu neformalnog obrazovanja  Crne Gore su:  

-Ministartsvo prosvjete (http://www.mps.gov.me)

-Ministarstvo rada i socijalnog staranja (http://www.minradiss.gov.me/ministarstvo)

-Centar za stručno obrazovanje(http://www.cso.gov.me)

-Zavod za školstvo(http://www.zzs.gov.me)

-Ispitni centar (http://www.iccg.co.me)

-Zavod za zapošljavanje(http://www.zzzcg.me/)

-Uprava za kadrove (http://www.uzk.gov.me)

-Privredna komora (http://www.privrednakomora.me/)

-Unija poslodavaca (https://www.poslodavci.org/ )

 

        Informalno učenje je možda najmanje „vidljivo“ učenje, ali svakako u “liniji“ sa neformalnim učenjem. U toku svog radnog angažmana iskustvo mentora, vođstva različitih edukativnih timova,  rasprave za okruglim stolovima, u velikoj mjeri unaprijedile su moje socijalne i profesionalne vještine. Informalno učenje je mjesto gdje sam sama sebi oblikovala put usvajanja novih znanja, mjerila kvalitet onih vještina u koje nijesam bila sigurna. Za ovaj oblik učenja najbolji sertifikat su nove ideje, vještine i njihova primjena u svakodnevnom životu.

    Bez obzira koji oblik učenja odaberemo, dobro je da smo sebi dali priliku da se razvijemo i da napredujemo. Sve veći broj različitih obuka, radionica, seminara i susreta je svakako dokaz naše osviješćenosti o cjeloživotnom učenju. U Crnoj Gori imamo jaku podršku krovnih obrazovnih institucija, a na nama je da li ćemo preuzeti akciju. Ako smo kao profesionalci svjesni da nijesmo sve naučili uz fakultetsku diplomu, onda je i naše napredovanje na dobrom putu. Cjeloživotno učenje je prioritet razvoja  i napretka svakog društva. U nama leži beskonačno mnogo potencijala, na nama je da prepoznamo šta nam to najviše prija i u kom pravcu želimo da budemo više korisni za sebe i svoje okruženje.

 

Autor bloga: Jelena Bojović

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn