chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

e-Platforma za obrazovanje odraslih u Europi

 
 

Početna

Novosti

Čelnici Europske unije su usvojili Europski stup socijalnih prava na prošlotjednom summitu u Goeteborgu. Dokument su u ime svih članica potpisali predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker, predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani i estonski premijer Juri Ratas, čija zemlja trenutačno predsjedava EU-om. Bit je europskog stupa socijalnih prava osiguravanje novih i djelotvornijih prava građanima.

U radu se problematiziraju koncepti «društva koje uči» i «društva znanja» te njihova uporaba u znanstvenom i političkom diskursu. Prikazuju se gospodarski, politički i kulturni ciljevi obrazovanja i njihova veza s društvenim razvojem i kvalitetom života. Posebna pozornost se posvećuje problemu transpozicije znanstvenih spoznaja o cjeloživotnom učenju u prosvjetnu politiku koja pretendira pridonositi razvoju društva znanja. Prikazuje se finsko obrazovno iskustvo u razvoju društva znanja koje je poučno za zemlje koje su proklamirale društvo znanja kao strategiju društvenog razvoja.

Kompanija Bobot organizuje obuku za odrasle u Nikšiću. Kompanija priprema dvodnevnu obuku osnovnih i naprednih tehnika Excel-a kao i video treninge narednih 12 mjeseci koji će polaznicima omogućiti da steknu dodatna znanja. Polaznici će naučiti kako mogu koristiti Excel da bi realizovali proračune, analizirali podatke, kreirali izvjštaje.

Radionica će se održati u Nikšiću 15. i 16. decembra, od 09:00 do 14:00 časova.

Polaznici će kroz 12 modula savladali tajne ove aplikacije:

Modul 1. Brzi početak

Obrazovanje je veoma važno za sve generacije, mlade i odrasle, i to je sveživotni proces. Ono pruža šansu za sticanje novih znanja, razvoj novih vještina i dobijanje kvalifikacija. Obrazovanje igra značajnu ulogu u podršci i pomoći odraslima koji žele da razviju nove vještine i stvarajući preduslove za perspektivan razvoj svoje karijere.

19 Studeni 2017
by Miloš Trivić
(hr)

Ukratko

30 godina programa Erasmus+

Najbolje rasprave

15 Studeni 2017
by:Zsolt Vincze
(en)
77 Komentari
03 Studeni 2017
by:Zsolt Vincze
(en)
62 Komentari
24 Listopad 2017
by:Anete Rätsep
(en)
40 Komentari
24 Listopad 2017
by:Anete Rätsep
(et)
22 Komentari
27 Listopad 2017
by:Marica Vukomanovic
(en)
16 Komentari