chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

e-Platforma za obrazovanje odraslih u Europi

 
 
Imamo preko
52484
članova

Početna

Novosti

Interkulturelle Zentrum, Austrijska nacionalna agencija za Erasmus +, Mladi u akciji u saradnji sa Resursnim centrom za obuku i saradnju SALTO i uz podršku JUGEND für Europa, organizuju drugo izdanje ETS trening za trenere pod nazivom „For Knowing to Being“. Ova obuka je namijenjena mladim radnicima kao i edukatorima omladinskih radnika koji su spremni da žive i razmišljaju o korišćenju i primjeni kompetentnih modela sa posebnim fokusom na stavove, vrijednosti i unutrašnju spremnost.

Kurs ima za cilj da:

 

Međunarodna ljetnja škola u Sarajevu raspisala je poziv za prijave za sve zainteresovane kandidate u oblasti ljudskih prava i vladavine prava.

Udruženje “PRAVNIK” zajedno sa partnerskom organizacijom Konrad-Adenauer-Stiftung i Programom vladavine prava jugoistočne Evrope nudi prijave za akreditovanu Međunarodnu ljetnju školu u Sarajevu 2019 na temu “Uloga prelazne pravde u ponovnoj izgradnji ljudskih prava i vladavine prava u poslijekonfliktnim društvima” koja se održava od 16. do 27. jula 2019.

Cilj ove ljetnje škole je:

Građansko obrazovanje je prisutno unutar opšteg obrazovanja kao posebni predmet od 2001. godine. Ono je takođe dio obaveznih predmeta obrazovnog programa za funkcionalno obrazovanje odraslih (takozvana Škola druge šanse), pod nazivom odgovoran život u građanskom društvu1.

Bez obzira na različite nazive i strukturu časova, glavni ishodi su isti: razvoj socijalne i građanske kompetencije kao jedne od ključnih kompetencija.

23 travnja 2019
by EPALE MONTENEGRO
(en)

Ambasada Japana obavještava sve zainteresovane da je od ponedjeljka, 22. aprila 2019. godine, otvoren konkurs za MEXT (Monbukagakusho) stipendije za 2020. godinu za kandidate iz Srbije i Crne Gore. Stipendije dodjeljuje Ministarstvo obrazovanja, sporta, nauke i tehnologije (MEXT) Vlade Japana, a konkurs je otvoren do petka, 24. maja 2019. godine.

POSTOJE DVIJE VRSTE STIPENDIJA:

- za osnovne studije (u trajanju od pet godina)

Erasmus+ Rezultati projekta

Najbolje rasprave

User Default Image
27 Ožujak 2019
by:EBSN CBS Editor
(en)
40 Komentari
User Default Image
28 Ožujak 2019
by:Aldis Lazda
(lv)
16 Komentari
29 Ožujak 2019
by:Elena Trepule
(lt)
16 Komentari
User Default Image
25 Ožujak 2019
by:Zintis Buls
(lv)
11 Komentari
User Default Image
01 travnja 2019
by:Aldis Lazda
(lv)
7 Komentari