chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

e-Platforma za obrazovanje odraslih u Europi

 
 

Početna

Novosti

NVO Hyperborea u saradnji sa American Corner Podgorica 26.juna u sali DODEST, KIC-a “Budo Tomović” sa početkom u 22h organizuje nastup prve generacije polaznika “Škole umijeća komunikacije u govorništvu”.

Nedavno sam na ulazu u jednu kulturnu ustanovu u Bijelom Polju, naišla na rampu koja slużi za pristup licima smanjene pokretljivosti sa nagibom od nekih 50%. Propisi kažu da nagib treba biti 5%, pa je neko omašio ništa manje nego 10 puta, ali forma je zadovoljena. Forma je postala pravilo, kolektivni manir, zaboravljamo suštinu. Da li sam i sama uzela učešća u nečemu što bi moglo biti puko zadovoljavanje forme, pitala sam se dok sam bila predmetni nastavnik licima koja su srednju školu pohadjala po IROP- u ?

23 lipnja 2017
by Olivera Srdanovic
(hr)

Tokom školske 2016/17 godine otpočelo se s praksom kvartalnih sastanaka sa direktorima obrazovno-vaspitnih ustanova sa ciljem unapređenja kvaliteta inkluzivnog obrazovanja.

S tim u vezi u prethodnom periodu su rukovodioci ustanova upoznati sa principima inkluzije i nediskriminacije u školama, sa Indeksom za inkluziju kao instrumentom za unapređenje prakse. Takođe su upoznati sa značajem Individualno razvojno-obrazovnog programa kao osnove za rad sa đecom te potrebom da obrazovno-vaspitne ustanove nastave da rade na obezbjeđivanju veće pristupačnosti njihovim kapacitetima.

Ukratko

30 godina programa Erasmus+

Najbolje rasprave

08 lipnja 2017
by:EPALE Moderator
(en)
135 Komentari
05 lipnja 2017
by:Monika Dawid-Sawicka
(pl)
4 Komentari
19 lipnja 2017
by:Anna Sarnacka-Smith
(pl)
3 Komentari
21 lipnja 2017
by:Beata Ciężka
(pl)
3 Komentari
15 lipnja 2017
by:Anna Sarnacka-Smith
(pl)
3 Komentari