chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

 
 

Ressource

Jokaiselle mahdollisuus kansainvälistymiseen

Langue: FI

Posté par Linda JUNTUNEN

/epale/sk/file/erasmus-info-2016-09-06jpgerasmus-info-2016-09-06.jpg

Kuva: ESN
 
Koulutus on pienen, viennistä riippuvaisen maan menestyksen ehdoton edellytys.
 
Suomalaisen osaamisjärjestelmän on kyettävä kouluttamaan uuden aikakauden osaajia, joilla on kyky ja into toimia kansainvälisessä vuorovaikutuksessa maailmanlaajuisesti. Koulutuksen kansainvälistyminen luo pohjan Suomen ja suomalaisten yritysten kansainväliselle kilpailukyvylle globaalissa osaamiskilpailussa. 
 
Tämän selvityksen tavoitteena oli tehdä esitys toimista, joilla koulujen, ammattioppilaitosten ja lukioiden oppilaiden ja korkeakoulujen opiskelijoiden kansainvälinen liikkuvuus voidaan kaksinkertaistaa vuoteen 2030 mennessä, ottaen huomioon liikkuvuutta tukevat ohjelmat, kestävän kehityksen mukaiset tavoitteet ja liikkuvuuden uudet muodot. 
 
Suomalaisten opiskelijoiden ja opettajien kansainvälinen liikkuvuus on verraten hyvällä tasolla mutta käytännön toimenpiteiden kirjo on suuri. Opiskelijaliikkuvuuden kaksinkertaistamiseksi Suomessa tarvitaan kansallinen tiekartta selkeine määrällisine tavoitteineen, kansainvälistymisinstrumenttien ja rahoituskanavien koordinoitu hallinta ja riittävä resursointi oppilaitosten kansainvälistymisen mahdollistamiseksi eri asteilla.
 
Erityisen tärkeää on saada kansainvälistymiskoulutuksen piiriin ne ryhmät, jotka yhä ovat aliedustettuina, esimerkiksi pojat, aikuisopiskelijat sekä toimintarajoitteiset opiskelijat. 
 
Oppilas- ja opiskelijaliikkuvuuden kaksinkertaistaminen edellyttää myös, että kaikilla koulutusasteilla lisätään systemaattisesti kansallista koordinaatiota hyvien käytäntöjen jakamiseksi ja yleistämiseksi, että kansainvälistymisen tukipalveluja ja niiden rahoitusta vahvistetaan ja että alueellista yhteistyötä lisätään pienempien kuntien saamiseksi kansainvälistymiskoulutuksen piiriin.
 

Tässä selvityksessä esitellään useita esimerkkejä hyviksi havaituista käytänteistä eri koulutusasteilla.

Auteur(s) de la ressource: 
Tuula Teeri, Professori, Ruotsin Kuninkaallinen Teknistieteellinen Akatemia
ISBN: 
978-952-263-637-9
Date de publication:
Vendredi, 12 avril, 2019
Langue du document
Type de ressource: 
Études et rapports
Pays:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn