chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Aikuiskoulutuksen eurooppalainen foorumi

 
 

Resurssi

SOTE-silta -hanke sujuvoittaa ammattipätevyyden tunnustamista

Kieli: FI

Julkaisija Elina Pirinen

/epale/fi/file/talvinensiltajpg672x310q85crop-smartsubsampling-2upscalejpgtalvinen_silta_jpg_672x310_q85_crop-smart_subsampling-2_upscale.jpg

 

SOTE-silta -hanke on ammattikorkeakoulujen järjestämä hanke, jossa pyritään helpottamaan muussa maassa kuin Suomessa hankitun sote-alan tutkinnon omaavan työllistämistä kehittämällä sujuva ja kustannustehokas malli ammattipätevyyden tunnustamiseen ja ammatinharjoittamisoikeuden myöntämiseen. Sote-alan tutkinnolla tarkoitetaan sairaanhoitajan, fysioterapeutin, toimintaterapeutin, röntgenhoitajan, bioanalyytikon, suuhygienistin ja kätilön tutkintoa.

Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittaman hankkeen tavoitteena on tuottaa moduulimalli, jossa tutkinnon jo suorittaneet saavat tarvittavan kielitaidon, täydentävän ammatillisen osaamisen, työelämäverkoston sekä työkokemusta ja suosittelijoita. Malli koostuu neljästä osiosta, jotka ovat: osaamisen alkukartoitus ja ohjaus, ammatilliset ja suomen kielen opintomoduulit, harjoittelut sekä lopuksi simuloitu näyttökoe.

Hanke edistää yhdenvertaisuutta ja vahvistaa hyvinvointialan moninaisuutta. Hanke mahdollistaa maahanmuuttajille joustavamman ja osuvamman koulutuksen työelämän tarpeet huomioiden.

Hanketta koordinoi Metropolia ammattikorkeakoulu. Hanke toteutetaan yhteistyössä  Diakonia-ammattikorkeakoulun, Turun ammattikorkeakoulun ja Lapin ammattikorkeakoulun kanssa.

Hankkeesta lisää:

Turun AMK
Vipuvoimaa EU:lta 
Metropolia AMK

Kuva: Turun AMK:n verkkosivut

 

Resurssin tekijä(t): 
Turun AMK
Julkaisupäivämäärä:
Keskiviikko, 16 toukokuu, 2018
Resurssin tyyppi: 
Muu
Maa:
Tunnisteet:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn