chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Aikuiskoulutuksen eurooppalainen foorumi

 
 

Tietosuojaseloste

Koulutuksen, audiovisuaalialan ja kulttuurin toimeenpanovirasto

EPALE – Aikuiskoulutuksen eurooppalainen foorumi

 

Tietosuojaseloste

 

EPALE on Euroopan komission koulutuksen ja kulttuurin pääosaston hanke, josta on päätetty tehdä pysyvä osa Euroopan aikuiskoulutuksen kenttää.

EPALEn päivittäisestä toiminnasta vastaa keskustukipalvelu (CSS), joka toimii koulutuksen, audiovisuaalialan ja kulttuurin toimeenpanoviraston (EACEA) alaisuudessa. CSS:n apuna ovat EPALEn kansalliset tukipalvelut (NSS), jotka huolehtivat siitä, että EPALE-sivustolle saadaan kiinnostavaa ja merkityksellistä sisältöä. Lisätietoa EPALEsta saat napsauttamalla tästä.

Koulutuksen, audiovisuaalialan ja kulttuurin toimeenpanovirasto (EACEA) on sitoutunut säilyttämään käyttäjien yksityisyyden. Kaikkia henkilötietoja käsitellään yksilöiden suojelusta yhteisöjen toimielinten ja elinten suorittamassa henkilötietojen käsittelyssä ja näiden tietojen vapaasta liikkuvuudesta annetun asetuksen (EY) N:o 45/2001[1] mukaisesti.

Tässä tietosuojaselosteessa esitetään toimintaperiaatteet, joiden mukaisesti EACEA kerää, hallinnoi ja käyttää EPALEn, aikuiskoulutuksen eurooppalaisen foorumin, käyttäjien henkilötietoja.

 

1. Kuka on vastuussa henkilötietojen käsittelystä (rekisterinpitäjä)?

Yksikkö: Yksikkö A5

Toimi: Yksikönpäällikkö

Postiosoite: Education Audiovisual and Culture Executive Agency, Avenue du Bourget 1, BOUR, BE-1140 Brussels

Sähköposti: EACEA-EPLUS-EPALE@ec.europa.eu

 

2. Mitä henkilötietoja käsitellään?

Pakolliset tiedot:

  • Nimi
  • Organisaatio ja osoite (tarvittaessa)
  • Maa
  • Käytetty kieli / Käytetyt kielet
  • Yhteystiedot, esim. sähköpostiosoite
  • IP-osoite

Vapaaehtoiset tiedot:

  • Kiinnostavat aihealueet
  • Sivuston kiinnostavat osiot, esim. kumppanihaku
  • Kansallisuus
  • Puhelin
  • Ammatti

 

3. Miksi tietoja käsitellään?

Henkilötietoja kerätään postituksen ja tiedonlevityksen kaltaisia sisäisiä tarkoituksia varten. Käyttäjät voivat myös luoda yksityiskohtaisemman julkisen käyttäjäprofiilin. Sen avulla voidaan etsiä kumppaneita ja käyttäjiä, jotka työskentelevät samoilla aloilla eri puolilla Eurooppaa, ja jakaa parhaita käytäntöjä heidän kanssaan. Käyttäjät voivat kuitenkin itse valita, haluavatko he tällaisten tietojen olevan julkisia EPALE-verkkoyhteisössä.

Henkilötietoja on käsiteltävä foorumin siihen tarkoitetuissa osioissa, jotta käyttäjät voivat etsiä kumppaneita, EPALEen rekisteröityneet käyttäjät voivat pitää yhteyttä ja tehdä yhteistyötä keskinäisen luottamuksen ja kunnioituksen hengessä ja jotta foorumin asiaton käyttö voidaan estää seurantatoimin.

Myös roskapostin lähettäminen EPALE-sivustolle estetään henkilötietojen avulla.

 

4. Kuka voi tutustua sinua koskeviin tietoihin, ja kenelle ne luovutetaan?

  • Euroopan komission, koulutuksen ja kulttuurin pääosaston (EAC) sekä työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosaston (EMPL) nimetyt työntekijät.
  • EACEA:n nimetyt työntekijät
  • EPALEn keskustukipalvelu (CSS), josta vastaa Ecorys UK:n ja Intrasoft Internationalin muodostama yhteenliittymä.
  • EPALEn kansalliset tukipalvelut (NSS), jotka tiedottavat EPALEsta paikallisille ja kansallisille sidosryhmille ja pitävät niihin yhteyttä. Kattava luettelo näistä organisaatioista löytyy sivulta https://ec.europa.eu/epale/en/nss.
  • Tutkijat rekisterinpitäjän nimenomaisella suostumuksella.

Valvonnan tai riita-asian yhteydessä elimet, joilla on unionin lainsäädännön mukainen valvonta- tai tarkastustehtävä (esim. sisäinen tarkastus (IAS), sisäisestä tarkastuksesta vastaava yksikkö, Euroopan komissio, OLAF, EU:n tuomioistuimet jne.).

 

5. Kuinka kauan henkilötietoja säilytetään?

  • Kun tietoja käsitellään sisäisissä televiestintäverkoissa (liikennetiedot ja käyttäjäluettelot), ne voidaan luovuttaa CSS-tiimin jäsenille, EACEA:lle, EAC:lle tai EMPL:lle ja säilyttää niin kauan kuin EPALEn toiminta jatkuu.
  • Yhteystiedot: Kun käyttäjän viimeisestä sisäänkirjautumisesta on kulunut yksi vuosi, häntä koskevat tiedot asetetaan ”ei käytössä” -tilaan, jolloin ne eivät enää ole julkisia. Kun käyttäjän viimeisestä sisäänkirjautumisesta on kulunut kaksi vuotta, häntä koskevat tiedot muutetaan nimettömiksi ja säilytetään vain tilastointitarkoituksia varten. Yhteystiedot muutetaan nimettömiksi välittömästi rekisteröidyn käyttäjän sitä pyytäessä.
  • Foorumille kirjoitetut viestit säilytetään niin kauan kuin EPALEn toiminta jatkuu.
  • Tietolähteet-osiossa julkaistut viestit tai opetusaineistot säilytetään niin kauan kuin EPALEn toiminta jatkuu.
  • NSS:n suljetussa ryhmässä tai muissa ryhmissä julkaistut viestit tai opetusaineistot säilytetään niin kauan kuin EPALEn toiminta jatkuu.
  • Tiedostot ja blogikirjoitukset säilytetään niin kauan kuin EPALEn toiminta jatkuu.

 

6. Miten voit valvoa oikeuksiasi, esimerkiksi oikeutta tutustua sinua koskeviin tietoihin tai oikaista ne?

Rekisteröidyt käyttäjät voivat tutustua itseään koskeviin tietoihin ja itse oikaista tai poistaa ne.

Käyttäjät voivat itse valita, haluavatko käyttää tiettyjä toimintoja. Heillä voi esimerkiksi olla käyttäjäprofiili, mutta sitä ei tarvitse julkistaa kumppanihakua tai muuta tarkoitusta varten.

Voit myös ottaa yhteyttä rekisterinpitäjään (ks. edellä kohta 1), jos haluat lisätietoja tai että tilisi poistetaan käytöstä.

 

7. Oikeus valittaa henkilötietojen suojaa koskevassa riita-asiassa

Henkilötietojen suojaa koskevassa riita-asiassa voit kääntyä rekisterinpitäjään puoleen ottamalla yhteyttä edellä mainittuun osoitteeseen tai asiointipostilaatikoihin. Voit myös lähettää sähköpostia EACEA:n tietosuojavastaavalle osoitteeseen eacea-data-protection@ec.europa.eu.

Jos rekisterinpitäjä ei ratkaise riita-asiaa, voit milloin tahansa valittaa Euroopan tietosuojavaltuutetulle, jonka verkkosivusto on osoitteessa http://www.edps.europa.eu. Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen edps@edps.europa.eu.

 

8. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusta

Tämän uuden aloitteen oikeusperustat ovat seuraavat:

  • Elinikäisen oppimisen toimintaohjelman perustamisesta 15 päivänä marraskuuta 2006 tehty Euroopan parlamentin ja neuvoston päätös 2006/1720/EY (EUVL L 327, 24.11.2006, s. 45), jota on sittemmin muutettu 16 päivänä joulukuuta 2008 tehdyllä Euroopan parlamentin ja neuvoston päätöksellä N:o 1357/2008/EY (EUVL L 350, 30.12.2008, s. 56), ja Euroopan komission koulutuksen ja kulttuurin pääosaston vuoden 2012 työohjelma.
  • Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) N:o 1288/2013, annettu 11 päivänä joulukuuta 2013, unionin koulutus-, nuoriso- ja urheiluohjelman ”Erasmus+” perustamisesta ja päätösten N:o 1719/2006/EY, 1720/2006/EY ja 1298/2008/EY kumoamisesta (EUVL L 347, 20.12.2013, s. 50–73) sekä Euroopan komission koulutuksen ja kulttuurin pääosaston vuoden 2015 työohjelma.

 

Ecorys/Intrasoftin kanssa tehty palvelusopimus (viite: 2012-5529/001-001)

Tarjouseritelmä: EPALE – sähköinen alusta aikuiskoulutusta varten Euroopassa, EACEA/2012/05

Rajoitettu ehdotuspyyntö: EPALE – kansalliset tukipalvelut, EACEA N:o 04/2014 ja 01/2015

FPFIS-CMS-palvelua koskeva EACEA:n ja DIGIT:n välinen yhteistyömuistio (viite: DIGIT – 00488-00)

 


[1]Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 45/2001, annettu 18 päivänä joulukuuta 2000, yksilöiden suojelusta yhteisöjen toimielinten ja elinten suorittamassa henkilötietojen käsittelyssä ja näiden tietojen vapaasta liikkuvuudesta, EYVL L 8, 12.1.2001, s. 1 1.

 

Voit ladata tietosuojaselosteen pdf-muodossa klikkaamalla tästä.