chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Aikuiskoulutuksen eurooppalainen foorumi

 
 

Etusivu

Uusin sisältö

Kuule, opi ja ymmärrä erilaisista ratkaisuista syrjäytymisen ehkäisemiseksi Suomen johtavien tasa-arvotutkijoiden johdolla.
20 heinäkuu 2017
by Linda JUNTUNEN
(en)
Koulutuksen keskeyttämisen riskinä on, että nuori passivoituu ja alkaa syrjäytymiseen johtava negatiivinen kierre. Koska koulutus on paras korjaava toiminto syrjäytymisen ehkäisyyn, kunnallisesti ja valtakunnallisesti järjestetään erilaisia työpajoja koulutuksen keskeyttäneille.
19 heinäkuu 2017
by Linda JUNTUNEN
(en)
On tärkeää kiinnittää huomiota niihin puhetapoihin ja termeihin, joilla koulutuksen keskeyttäneisiin viitataan. Määrittelemällä tälläiset nuoret automaattisesti syrjäytymisvaarassa oleviksi tuotetaan heille huono-osaisuuden kolmoiskokemus tutkija Jukka Vehviläinen toteaa artikkelissaan.
17 heinäkuu 2017
by Linda JUNTUNEN
(en)
Ohjaamo tarjoaa tietoa, tukea ja yksilöllistä ohjausta muun muassa koulutus-, harrastus- ja työllistymisasioissa alle 30-vuotiaille.
Tutkintoon johtavan koulutuksen opiskelijoista 5,1 prosenttia keskeytti opinnot eikä jatkanut missään tutkintoon johtavassa koulutuksessa lukuvuoden 2014/2015 aikana. Keskeyttäminen väheni edellisvuoteen verrattuna lukio-, ammattikorkeakoulu- ja yliopistokoulutuksessa ja pysyi ennallaan ammatillisessa koulutuksessa.

EPALE lyhyesti

30 vuotta Erasmus-ohjelmaa

Ajankohtaiset keskustelut

20 heinäkuu 2017
by:EPALE Moderator
(en)
5 Kommentit
17 heinäkuu 2017
by:Karen Williams
(en)
3 Kommentit
30 kesäkuu 2017
by:Daria Sowińska-...
(pl)
3 Kommentit