chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Aikuiskoulutuksen eurooppalainen foorumi

 
 

Uutishuone

Ohjaamo auttaa nuoria monialaisesti

01/03/2017
Kieli: FI

/epale/fi/file/ohjaamoavajaisviikkokuvaajasusajunnolapjpgohjaamo_avajaisviikko_kuvaaja_susajunnolap.jpg

 Ohjaamon avajaisviikko. Kuva: Susa Junnola.

 

Helsingin kaupungin Ohjaamo kokoaa nuorille kohdennetut monialaiset palvelut saman katon alle, yhteen palvelupisteeseen. Ohjaamo tarjoaa erityisesti ilman työ- ja opiskelupaikkaa oleville nuorille yksilöllistä tukea sekä kattavat ja helposti saavutettavat koulutuksen, työllistymisen ja kuntoutuksen palvelut.

Ohjaamo on matalan kynnyksen neuvontapiste, johon 15-29-vuotias nuori voi tulla ilman TE-toimiston lähetettä omasta päätöksestään, joko yksin tai kaverin kanssa. Nuori voidaan vinkata Ohjaamoon myös etsivän nuorisotyön tai vaikka terveydenhoitajan kautta. 

Ohjaamossa nuoren tilanne kartoitetaan. Tämän jälkeen nuorelle tarjotaan nimenomaan sellaista ohjausta, jota hän tarvitsee. Ohjaus voi olla esimerkiksi opinto-ohjausta, TE-toimiston palveluja, terveydenhoitajan tapaamista tai jotain muuta. Tutustu Ohjaamon asiakkaiden tarinoihin.

Pääkaupunkiseudun kunnilla on omat Ohjaamonsa. Helsingin Ohjaamo palvelee Kampissa. Ohjaamo palvelee myös puhelimitse, s-postilla ja netissä. 

Vastuutahot

Ohjaamo on Työ- ja elinkeinoministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä sosiaaliministeriön yhteishanke. Se on osa hallitusohjelmaan kirjattua Nuorisotakuun toteuttamista. Ohjaamo-toiminta saa Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoitusta Keski-Suomen ELY-keskuksen kautta.

Pääkaupunkiseudun suuret kunnat suunnittelevat Ohjaamoitaan tiiviissä yhteistyössä. Helsingissä Ohjaamosta vastaa kaupunginkanslian elinkeino-osasto yhdessä nuorisoasiainkeskuksen, opetusviraston ja sosiaali- ja terveysviraston kanssa.

Ohjaamon suunnittelussa on mukana myös Toimiva kaupunki -hanke, joka järjestää asian tiimoilta mm. suunnittelutyöpajoja nuorille.

Ohjaamoja on suunniteltu eri puolille Suomea ja niiden valtakunnallisesta kehittämisestä vastaa Kohtaamo-hanke.

Uutinen julkaistu alunperin Helsingin kaupungin verkkosivuilla 17.1.2017.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn