chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Electronic Platform for Adult Learning in Europe

 
 

Calendar

Interactieve werkvormen in de NT2-klas

Posted by Karine Nicolay 3 months 6 days ago

Tuesday 19 March 2019
Leuven
,

Deze workshop wil lesgevers NT2 ondersteunen bij het opzetten van een interactieve klaspraktijk. Door cursisten vaak samen te laten werken, verhoog je immers hun kansen op succesvolle taalverwerving. Bij interactieve werkvormen kunnen meer cursisten tegelijk actief aan de slag. Ze komen ook gemakkelijker en vaker zelf aan het woord. Interactie levert echter niet alleen op voor het leren van taal, het levert op voor leren in het algemeen. Door in interactie te gaan met medecursisten of met een lesgever verhoogt het leerpotentieel van taken en activiteiten. Interactie maakt leren betekenisvoller. Bovendien beklijft het geleerde gemakkelijker als je erover hebt kunnen communiceren met anderen.

Tijdens de workshop worden -op interactieve wijze- tal van werkvormen verkend die je lespraktijk krachtiger kunnen maken. Op welke manier helpen ze om voorkennis op te roepen, aanbod in te oefenen, informatie te verwerken, een mening te vormen… ? En kan je ze ook inzetten om beter aan te sluiten bij de noden, behoeften en interesses van een groep? Ontdek mee de mogelijkheden van interactieve, activerende werkvormen in onze workshop! 

Event language(s):
Event type: 
Professional development event
Attending fee: 
Yes
Registration deadline: 
12/03/2019
Online event: 
No
Organised by: 
CTO
Organiser type: 
Other event
Contact details: 
CTO: http://www.cteno.be/www_cteno/index.php?idMenu=132
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn