chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Internetplatform for voksenuddannelsesområdet i Europa

 
 

Ressourcer

Rundt om den forberedende grunduddannelse - FGU

Sprog: DA

Indsendt af Emil Thirup-Sorknæs

Fra undervisningsministeriets hjemmeside: https://uvm.dk/

Den forberedende grunduddannelse (FGU) er til unge under 25 år med behov for en ekstra indsats for at kunne tage en ungdomsuddannelse eller et job. Denne pjece er målrettet de fagprofessionelle, som er i kontakt med unge i målgruppen for FGU, fx medarbejdere i den kommunale ungeindsats, i jobcentre, socialforvaltninger, Ungdommens Uddannelsesvejledning, boligsociale medarbejdere m.fl. Pjecen er tænkt som et kort opslagsværk, der giver indblik i formål med og opbygning af FGU samt i samarbejdet mellem den kommunale ungeindsats og FGU-institutionerne.

Det er de fagprofessionelle i den kommunale ungeindsats, som skal vurdere, om en ung er i målgruppen for FGU. Hvis den unge er det, skal ungeindsatsen og den unge sammen udarbejde en uddannelsesplan, der inddrager den unges ønsker og tager højde for den unges forudsætninger og behov. For unge i målgruppen vil FGU fremover være hovedvejen mod ungdomsuddannelse eller job.

På FGU indgår de unge i en fleksibelt tilrettelagt undervisning med tre spor, der samler almene fag, værkstedsundervisning og praktik.

FGU kan rumme unge med brug for en individuel indsats. Det er uddannelsen indrettet efter. Den er også indrettet efter, at mange af de unge på FGU vil have nytte af at være i kontakt med erhvervslivet, fx i praktik eller erhvervstræning. Nogle vil desuden have brug for specialpædagogisk støtte.

God læselyst! 

Ressource forfatter(e): 
Styrelsen for undervisning og kvalitet
ISBN : 
978-87-603-3209-8
Publikationsdato:
Mandag, 25 Februar, 2019
Dokumentets sprog
Type ressource: 
Nationale dokumenter og politikdokumenter
Land:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn