chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Internetplatform for voksenuddannelsesområdet i Europa

 
 

Ressourcer

Ældres frivillige arbejde

Sprog: DA

Indsendt af Emil Thirup-Sorknæs

Fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE: https://www.vive.dk/

Stigende levealder og flere ældre med et godt helbred har medført et øget fokus på aktiv aldring – både fra politisk side og ældreorganisationer. Borgere, der har forladt arbejdsmarkedet, kan fortsætte med at være aktive ved at udføre frivilligt arbejde. Forskning viser, at frivilligt arbejde har et stort positivt potentiale for ældre borgere – for eksempel bidrager frivilligt arbejde til at give struktur i hverdagen og nye sociale kontakter.

Formålet med denne rapport er at undersøge, hvordan ældres frivillige arbejde har udviklet sig over de seneste 20 år. Vi undersøger udviklingen i andelen af ældre, der udfører frivilligt arbejde, inden for hvilke områder de ældre er frivillige, samt hvor mange timer de arbejder frivilligt. Analyserne baserer sig på data fra Ældredatabasen.

Rapporten er udarbejdet som en del af projektet MATURE – Meeting the challenges in population ageing through innovation and cultural adaptation of welfare society, som er finansieret af Innovationsfonden.

Ressource forfatter(e): 
Anna Amilon , Torben Fridberg & Malene Rode Larsen
Publikationsdato:
Tirsdag, 19 Februar, 2019
Dokumentets sprog
Type ressource: 
Undersøgelser og rapporter
Land:
Tags:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn