chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Internetplatform for voksenuddannelsesområdet i Europa

 
 
Vi har over
54882
medlemmer

Hjem

Seneste indhold

Denne vejledning præsenterer og eksemplificerer de 15 didaktiske principper, der er grundlaget for FGU, så I – som lærere, ledere og vejledere – kan finde inspiration, viden og konkrete forslag til udvikling af motiverende og varieret undervisning på FGU.

National tema-side for den Forberedende GrundUddannelse (FGU)

Den forberedende grunduddannelse (FGU) er blevet til som udløber af en aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konse

5 juli 2019
by Emil Thirup-Sorknæs
(da)

Indledning fra aftaleteksten

Det er en kerneopgave for samfundet at bane vejen for, at alle unge får et liv med uddannelse og job. De unge skal i højere grad rustes til at være herre i eget liv og indgå på arbejdsmarkedet og i samfundslivet. Langt de fleste unge i Danmark klarer sig godt og gennemfører en uddannelse og kommer efterfølgende i beskæftigelse. Men i hver skoleklasse er der år efter år også unge, som meget sent eller aldrig gennemfører en ungdomsuddannelse, og som aldrig opnår et stabilt fodfæste på arbejdsmarkedet.

Dette ark kan anvendes af en lærer eller et lærerteam til at tage supplerende noter i planlægningen af helheds­orienterede undervisningsforløb. Ved at anvende arket, sikrer man, at man husker de vigtigste overvejelser.

Erasmus+ Projektresultater

Mest kommenterede diskussioner

EPALE Deutschlands billede
27 juni 2019
by:EPALE Deutschland
(de)
21 Kommentarer
Anke DREESBACHs billede
08 juli 2019
by:Anke DREESBACH
(de)
21 Kommentarer
Małgorzata Rosalskas billede
25 juni 2019
by:Małgorzata Rosalska
(pl)
9 Kommentarer
Lina Trebienes billede
03 juli 2019
by:Lina Trebiene
(lt)
5 Kommentarer