chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronická platforma pro vzdělávání dospělých v Evropě

 
 

Kalendář

Древният тракийски дух ще бди над сектора за учене на възрастни през 2019 година

Zveřejnil(a) Zhuliyan GOCHEV před 2 měsíce 2 týdny

Čtvrtek 18 Duben 2019 - Pátek 19 Duben 2019
село Старосел, община Хисаря, област Пловдив
,

На 18 и 19 април 2019 г. в село Старосел ще се проведе Пролетната работна среща на Координационния съвет на Националната платформа „Обединени за ученето на възрастни“.

В срещата ще участват представители на цялата координационна инфраструктура, създадена в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни. По-специално това ще бъдат представителите на държавата и социалните партньори от Националната координационна група за учене през целия живот и 28 областни координатори за учене през целия живот.

На срещата ще бъде представена актуална информация за развитието на сектора. По-специално тя ще включва степента на изпълнение на националните стратегически цели за учене през целия живот, изпълнението на Европейската програма за учене на възрастни за периода 2018-2019 година и нейните нови приоритети за 2020-2021 година.

Членовете на Съвета ще се включат във финалното обсъждане на консултативния документ с работно заглавие „Пътища и мерки за повишаване на уменията на възрастните“, а областните координатори за учене през целия живот ще бъдат активирани за създаването на областни координационни групи.

Спазвайки традицията, утвърдена при провеждането на всички събития на националния координатор за учене на възрастни, работната среща предвижда членовете на Съвета да участват в учебен ден. Предвижда се той да бъде свързан с традициите на този български край и да представи по подходящ начин уменията на древните траки, съхранени и пренесени през вековете.

Събитието се осъществява по Проект № 592041-EPP-1-2017-1-BG-EPPKA3-AL-AGENDA „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни”, изпълняван от Министерството на образованието и науката и съфинансиран от Програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм +”.

Primární jazyk:
Typ události: 
Konference
Účastnický poplatek: 
Ne
On-line událost: 
Ne
Pořádá: 
Екипът на националния координатор за учене на възрастни
Druh organizátora: 
Jiná událost
Kontaktní údaje: 
Валентина Дейкова - национален координатор за учене на възрастни, v.deikova@mon.bg
Projekt EU č.: 
Проект № 592041-EPP-1-2017-1-BG-EPPKA3-AL-AGENDA
Počet delegátů: 
< 100
Cílová skupina: 
Sítě a organizace v oblasti učení v dospělosti
Projednávané téma:
Cíle a záměry: 
Представяне на актуалното състояние и перспективите пред политиките за учене през целия живот и политиките за учене на възрастни
Očekávané výsledky učení: 
Координирани действия на представителите на заинтересованите страни, представени в състава на Координационния съвет на Националната платформа "Обединени за ученето на възрастни".
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn