chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

 
 

Най-ново съдържание

I oktober i år deltog jag i ett Erasmus+ kontaktseminarium med tema ”Outreach guidance and motivation strategies” på Irland. Vår önskan om att delta på seminariet grundade sig i vår uppfattning om att fortbildning för studie- och yrkesvägledare behövs för att möta nya förutsättningar och behov inom vuxenutbildningen.

I denna exempelsamling delar 44 skolor och vuxenutbildningar med sig av sina upplägg där lärare, ofta med stöd av studie- och yrkesvägledare, integrerat studie- och yrkesvägledning på olika sätt i sin undervisning. Flertalet av exemplen visar på elevernas ökade förståelse för hur skolarbetet påverkar deras möjligheter till vidare studier och val av yrke och på ökad studiemotivation. Alla exempel är framtagna och beskrivna av respektive skola eller vuxenutbildning.

På Skolverkets webbplats kan du gå en webbaserad utbildning i validering. Utbildningen heter "Valideringsarbete i teori och praktik - en introduktion" och vänder sig till alla som arbetar med vägledning, kartläggning, antagning eller bedömning av kompetens. Utbildningen kan påbörjas närsomhelst och i valfritt tempo. Utbildningen är totalt 16 timmar och avslutas med ett slutprov. Efter godkänd och avslutad utbildning får du ett intyg. Läs mer om utbildningen på skolverket.se.

Publikationen præsenterer gode eksempler på europæisk uddannelsesarbejde i de danske institutioner og organisationer, heriblandt to artikler inden for voksenuddannelsesområdet, og giver samtidig et tilbageblik på 30 år med EU's uddannelsesprogram Erasmus+.

Накратко

Добре дошли в скандинавския портал, в който е включено съдържание от петте скандинавски държави.

 Дания

 Финландия

 Исландия

 Норвегия

 Швеция

Nordic portal