chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

 
 

Ресурси

Maahanmuuttajien koulutuspolut ja integrointi

Език: FI

Публикувано от Linda JUNTUNEN

/epale/bg/file/kielikoulutuspng-2kielikoulutus.png

 

Opetus- ja kulttuuriministeriön sektorilla on tehty lyhyen ajan sisällä useita lainsäädäntöä, rakenteita ja rahoitusta koskevia uudistuksia maahanmuuttajien ja maahanmuuttajataustaisten koulutuksen kehittämiseksi. Erityisesti on toteutettu toimia koulutus- ja työllistymispolkujen nopeuttamiseksi ja tukemiseksi.

  • Aikuisten perusopetus on uudistettu kokonaisuudessaan.
  • Kotivanhempien koulutusmahdollisuuksia on parannettu uudella vapaan sivistystyön koulutuksella; kansanopistoihin, kansalaisopistoihin ja muuhun vapaaseen sivistystyöhön luotiin uusi koulutusmalli erityisesti luku- ja kirjoitustaidon ja suomen kielen opiskeluun.
  • Ammatilliseen koulutukseen pääsyä on edistetty joustavoittamalla kielitaitovaatimuksia. Ammatillisen koulutuksen rahoitusjärjestelmän ja henkilökohtaisen tuen mekanismien on määrä tukea mm. opintoihin integroitavaa kielenopetusta.
  • Myös maahanmuuttajien osaamisen tunnistamis- ja tunnustamispalveluihin on lisätty määrärahoja. Opetushallitus on kouluttanut ohjaustyötä tekeviä ulkomaisten tutkintojen tunnustamiseen. Lisäksi on tuotettu uutta materiaalia eri kielillä, muun muassa Opettajaksi Suomessa ulkomaisen koulutuksen perusteella –opas sekä kaavioita ulkomaisista koulutusjärjestelmistä.
  • Kulttuurin puolella on edistetty maahanmuuttajien ja suomalaisten välistä kanssakäymistä ja mahdollisuuksia tutustua suomalaisten tapoihin ja kulttuuriin sekä helpotettu ja nopeutettu pääsemistä osalliseksi suomalaisesta yhteiskunnasta.

Tutustu Opetus- ja kulttuuriministeriön laatimaan raporttiin maahanmuuttajien koulutuspoluista ja integroinnista fokuksen ollessa kipupisteissä ja toimenpide-esityksissä.

Автор(и) на ресурса: 
Opetus- ja kulttuuriministeriö, Maahanmuuttoasioita koskeva työryhmä
ISBN: 
978-952-263-613-3
Дата на публикуване:
сряда, 16 Януари, 2019
Език на документа
Вид ресурс: 
Национални документи и политики
Държава:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn