chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

 
 

Отдел с новини

ПЪРВОТО ОТ СЪБИТИЯТА В СЕКТОР „ОБРАЗОВАНИЕ“ В КАЛЕНДАРА НА БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО СЕ СЪСТОЯ В СОФИЯ

30/11/2017
Език: BG

01 декември 2017 г.

На 30.11-01.12.2017 г. Министерството на образованието и науката беше домакин на заседание на Групата на високо ниво в образованието и обучението. Това е първото от събитията в сектор „Образование“, включено в календара на Българското председателство на Съвета на ЕС още преди първата половина на 2018 година.

В рамките на заседанието бяха обсъдени въпроси, свързани с бъдещето на европейското сътрудничество в областта на образованието и обучението. По-конкретно това са обхватът и мандатите на тематичните работни групи „Дигитални умения и компетентности“ и „Насърчаване на гражданството и споделените ценности свобода, толерантност и недискриминация чрез образование“ за периода 2018-2020 г., както и другите четири тематични работни групи, които също функционират към Европейската комисия /ЕК/ с участието на държавите членки. Това са „Училищно образование“, „Професионално образование и обучение“, „Образование и обучение за възрастни“ и „Модернизация на висшето образование“. На това първо обсъждане държавите-членки постигнаха принципно съгласие по предложените от ЕК мандати на тези работни групи.

 

Автор: Пресцентър МОН

Източник

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn