chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

 
 

Отдел с новини

Обучение по кулинарни изкуства - в подкрепа на младежката заетост

10/11/2015
Език: BG

С международен работен семинар в Рига (Латвия) стартира изпълнението на проект „Обучението по кулинарни изкуства в подкрепа на младежката заетост и социалното включване (CASYS)“. Проектът се реализира в рамките на Програма ЕРАЗЪМ+. Периодът на изпълнението му е две години - от 1 септември 2015 г. до 31 август 2017 г. Инициативата е плод на съвместните усилия на партньори от 7 държави - Литва, Латвия, Словения, Италия, Испания, Великобритания и България.

Водещ партньор е българската организация „Международен колеж“ ООД, която заедно с партньорството на асоциация „Кулинарни изкуства и гостоприемство“ (АКИГ), Добрич представлява българското участие в проекта, като Висше Училище по Мениджмънт е сред учредителите на Асоциацията.

Специфичните цели на проекта са насочени към повишаване на качеството и пригодността на образованието за възрастни, предлагано в областта на кулинарните изкуства, повишаване на съответствието с изискванията на пазара на труда на програмите за обучение на възрастни и придобиване на квалификация в областта на кулинарните изкуства, подпомагане на насочването на процесите по учене през целия живот и преминаването на обучаеми по кулинарни изкуства през различни нива и видове формално и неформално образование чрез прилагането на референтни европейски инструменти за валидирането на придобитата предходна квалификация, насърчаване на младежката заетост и постепенното преориентиране на кулинарния бизнес към социални цели и отговорности, в частност - чрез интегриране в програмите за обучение по кулинарни изкуства на социални, иновативни и устойчиви аспекти на бизнеса, и чрез създаването на социален инкубатор за кулинарния бизнес.
 

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn