chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

 
 

Отдел с новини

Националното звено за подкрепа на EPALE в България сключи Рамково споразумение за сътрудничество с Националното издателство за образование и наука „Аз-буки“

17/05/2016
Език: BG

На 14 май 2016 г. Националното звено за подкрепа на EPALE в България сключи Рамково споразумение за сътрудничество с Националното издателство за образование и наука „Аз-буки“. Документът беше подписан от ръководителя на НЗП България г-жа Валентина Дейкова и директора на издателството г-жа Надя Кантарева-Барух.

Споразумението определя рамката на взаимодействие на НЗП България с ключов и авторитетен партньор в сектора за учене на възрастни в България. То определя основанията, предмета, срока за изпълнение и конкретните отговорности на страните, които са го сключили.

Целта на взаимодействието е създаване на постоянен механизъм за сътрудничество между Националното звено за подкрепа на EPALE и Националното издателство за образование и наука „Аз-буки“, който да осигурява системен обмен на информация за цялостното развитие на сектора за учене на възрастни в България чрез EPALE.

Национално издателство за образование и наука „Аз Буки“ е обществена медия, която издава вестник и девет научно-методически списания.

Едноименният седмичник „Аз-буки“ (правоприемник на „Училищен преглед” – първото официално издание на българското Министерство на просвещението от 1896 г.) популяризира дейности в сферата на образованието, науката, технологиите и иновациите; учене през целия живот; конкурентоспособност на пазара на труда; продължаващо образование; европейски стратегии и национални политики; предоставя платформа за обмен на знания и добри практики между преподаватели, учени изследователи и експерти.

Научните списания излизат в хартиен и онлайн вариант. В редколегиите участват български и чуждестранни учени и специалисти.

Изданията са представени в SCOPUS, европейската реферативна система „ЕРИКА“, Sociological Abstracts, Social Services Abstracts, Worldwide Political Science Abstracts, Linguistics & Language Behavior Abstracts, PAIS International, ИНИОН – РАН.

Всички списания са членове на EBSCO. Реферират се и от European Reference Index for the Humanities and the Social Sciences (ERIH PLUS).

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn