chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

 
 

Отдел с новини

15 милиарда евро за развитие на професионалното обучение във Франция

25/10/2017
Език: BG
Document available also in: FR EN HR DE

В понеделник, 26 септември, френското правителство обяви старта на Плана за развитие на уменията, според който 15 милиарда евро ще бъдат инвестирани в схеми за професионално обучение. Фокусът е върху обучението, за да се осигури връщане към заетост на безработните, ниско квалифицираните и отпадналите от образователната система младежи.

По време на своя мандат Франсоа Оланд стартира план за провеждане на половин милион образователни курсове. С Плана за развитие на уменията правителството на Еманюел Макрон иска да гарантира обучения и придобиване на квалификации за два милиона души.

В предложението за обучения е заложено да се дава приоритет на дългосрочни обучителни курсове, водещи до придобиването на квалификации, адаптирани към всеки отделен човек. В изявлението на премиера се казва, че ще бъдат взети предвид и очакванията на компаниите по отношение на уменията.

В тази връзка се счита, че инвестиционният план поставя приоритет върху професионалното обучение, наред с екологичния и дигитален преход.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn