chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

 
 

Блог

Фокусът на ЕПАЛЕ: здравната грамотност

05/12/2017
by Georgi Ninov
Език: BG
Document available also in: EN NL SV IT ET MT RO LT HR EL DE FR PL SK ES LV HU SL FI PT CS DA

/epale/bg/file/epale-health-literacyEPALE Health Literacy

EPALE Health Literacy

 

Фокусът на EPALE за месец декември е здравната грамотност

Когато говорим за образование за възрастни, здравето не е първото нещо, което ни идва наум – по-често мислим за неща като основни умения или повишаване на квалификацията на пазара на труда. Но образованието за възрастни може да е много мощен инструмент за подобряване здравето и благосъстоянието на хората.

Европейското проучване за здравната грамотност (2013) установи, че броят на възрастните хора с ниски нива на здравна грамотност в Европа е притеснително голям. Оказва се, че ниските нива на здравна грамотност водят до влошено здраве и повече случаи на хоспитализация.

Тук, в EPALE, оценяваме важността на здравната грамотност, особено що се касае до уязвимите групи - възрастни хора, малцинства, както и хора с ниски доходи и нисък образователен ценз. EPALE екипите от цяла Европа събраха много интересни блогове и полезни ресурси по темата.

Посещавайте EPALE редовно през месец декември, за да намерите още информация по темата “здравна грамотност”.

Блогове

 

Ресурси

  •  
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn