chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

 
 

Каталог

Най-ново съдържание

Елементите, представени в това ръководство, имат за цел да внесат споделена четивност на трансверсалните компетентности и на тяхната оценка с цел напътствие и консултиране на възрастните за придобиване на тези компетентности и в тази връзка, повишаване на пригодността им за заетост.

 

Това ръководство може да е от полза за следните заинтересовани страни:

 

Фондация „Глобални библиотеки – България“ започва изпълнението на проект „Правна информация в обществените библиотеки“, финансиран от Посолство на САЩ в България.

Проектът ще пилотира нова е-услуга в библиотеките, като по този начин ще повиши капацитета им на информационно-образователни центрове в местната общност. Той се реализира в партньорство със студентската правна клиника към Юридическия факултет на УНСС.

„Езици зад решетките” (LBB) е помощно средство, разработено за европейските затвори и се отнася до три тясно свързани теми: комуникацията в многоезичните затвори, образованието в затвора и професионалното обучение и развитие на служителите в местата за лишаване от свобода.

Програмите са съгласувани, но съществуват недостатъци при оценката на изпълнението

Специален доклад № 16, 2016

Инвестирането в образованието е от ключово значение за подобряване на производителността на труда, професионалното развитие и икономическия растеж. Завършената степен на образование има пряка връзка както със заетостта, така и с качеството на полученото работно място. Европейският социален фонд е отпуснал почти 34 млрд.

Европейската асоциация за образование за възрастни (EAEA) с настоящия манифест предлага създаването на Учеща Европа, Европа, която е способна да се изправи пред предизвикателствата на бъдещето с положителна нагласа и с всички необходими умения, знания и компетенции. Предлагаме инициатива, обхващаща цяла Европа, за да се изкачим едно стъпало нагоре, да развием общество на знанието, което може да се справи с предизвикателствата на нашето време.

Накратко

Топ дискусия

21 Март 2017
by:EPALE Moderator
(und)
202 Коментари
14 Март 2017
by:Mahira Mifsud
(en)
6 Коментари
01 Март 2017
by:David Mallows
(en)
6 Коментари
03 Март 2017
by:Thierry Ardouin
(fr)
4 Коментари
07 Март 2017
by:Zvonka PANGERC ...
(en)
4 Коментари