Sökväg

Hållbara Shaun spelet

Välkommen till Fåret Shaun-spelet som lär oss hur vi ska skapa en renare, hälsosammare och mer ”hållbar” framtid för våra städer och för vår planet!

I spelet måste du hjälpa till att bygga en ny miljövänlig stad för de herrelösa djuren i den Stora staden och se till att hålla dem glada genom att ha koll på resurser, mat, energi, transport och natur.

Prova att bygga din egen stad under tio dagar medan bonden är bortrest! Och om du tror att du är tillräckligt grön, kan du testa att klara Shauns uppdrag! Försök att lösa ett problem genom att leda Shaun och hans flock och rädda din stad.

 

Om spelet

 

Det här spelet, som har utformats av Sustainable Learning-gruppen i Storbritannien och skapats av Aardman, är gratis att spela och utmanar unga att bygga en egen hållbar stad genom att balansera fem områden: mat, natur, energi, transport och resurser, samtidigt som barnen inspireras att fundera på miljöfrågor.

Spelet har nu översatts till alla EU-språk och utvecklats i 28 versioner för medlemsländerna av Europeiska kommissionen, som en del av deras främjande av mer miljömässigt hållbara städer och deras utmärkelse Europas miljöhuvudstad.

Lärare

 

Sustainable Learning har också utvecklat ett antal undervisningsresurser till det här spelet som kan hjälpa dig att lära dig hur du kan spela Sustainable Shaun med din klass. Resurserna, som finns tillgängliga på engelska, omfattar lektionsplaneringar, bildkort, specifika problem som man kan lösa och mer. Det finns till och med ett inloggningssystem så att en klass kan börja spela spelet i skolan, spara där de är och sedan fortsätta spela hemma på vilken enhet som helst.