Navigacijska pot

Trajnostni Bacek Jon online hra

Dobrodošli v igri z Backom Jonom, v kateri se učimo, kako ustvariti čistejšo ter bolj zdravo in trajnostno prihodnost naših mest in planeta.

V tej igri morate pomagati zgraditi novo okolju prijazno mesto za potepuške živali Velikega mesta ter ob nadziranju virov, hrane, energije in prevoza in upoštevanju okoljskih vprašanj poskrbeti, da so vse zadovoljne.

Poskusite zgraditi svoje mesto v desetih dneh, ko kmeta ni doma! In če menite, da ste dovolj okoljsko ozaveščeni, se preizkusite še v Jonovih misijah! Vodite Jona in njegovo čredo ter tako odpravite težavo in rešite svoje mesto.

 

O hre

 

Igro si je zamislila ekipa Sustainable Learning iz Združenega kraljestva, ustvarili pa so jo v studiih družbe Aardman. Je brezplačna in mlade postavlja pred izziv: zgraditi svoje trajnostno mesto z usklajevanjem petih področij – hrane, narave, energije, prevoza in virov. Obenem spodbuja otroke, da razmišljajo o okoljskih vprašanjih.

Igra je prevedena v vse jezike EU, Evropska komisija pa je razvila 28 različic za vse države članice v sklopu spodbujanja okoljsko trajnejših mest in nagrade za zeleno prestolnico Evrope.

Pre učiteľov

 

Ekipa Sustainable Learning je razvila tudi veliko učnih virov, ki se nanašajo na igro in pojasnjujejo, kako igrati Trajnostnega Jona v razredu. Viri so v angleščini in vključujejo učne priprave, sličice, specifične težave, ki jih je treba rešiti, in še veliko drugega. V igro se je mogoče tudi prijaviti, zato jo lahko učenci začnejo igrati v šoli, shranijo svoj napredek in nato nadaljujejo doma na katerikoli napravi.