Kruimelpad

High level navigation

-->

Duurzame Shaun game

Welkom bij het Shaun Het Schaap-spel, waarmee we leren hoe we onze steden en de planeet een schonere, gezondere en ‘duurzamere’ toekomst kunnen geven!

In het spel moet je helpen bij het bouwen van een nieuwe, milieuvriendelijke stad voor de zwerfdieren van de Grote Stad. Je zorgt er daarbij voor dat ze allemaal gelukkig blijven door zorgvuldig met grondstoffen, voedsel, energie, transport en de natuur om te gaan.

Probeer eens in 10 dagen, als de boer weg is, je eigen stad te bouwen! En, wanneer je denkt dat je voldoende milieuvriendelijk bent, ga dan eens aan de slag met de opdrachten van Shaun! Wijs Shaun en zijn kudde de weg, en probeer zo een probleem op te lossen en je stad te redden.

 

Over Duurzame Shaun

 

Dit spel is ontworpen door het team van Sustainable Learning in het VK en gemaakt door Aardman. Het kan gratis worden gespeeld en daagt jongeren ertoe uit om hun eigen duurzame stad te bouwen en daarbij vijf thema's op elkaar af te stemmen: voedsel, natuur, energie, transport en grondstoffen. Tegelijkertijd inspireert het kinderen om na te denken over dingen die te maken hebben met het milieu.

Als onderdeel van de campagne van de Europese Commissie voor meer milieuvriendelijke duurzame steden en de European Green Capital Award van de Commissie is het spel nu in alle EU-talen vertaald en zijn er versies gemaakt voor elk van de 28 lidstaten.

Leerkrachten

 

Sustainable Learning heeft ook een aantal leermiddelen rondom dit spel ontwikkeld om u erbij te helpen Duurzame Shaun in uw klas te spelen. Deze middelen zijn beschikbaar in het Engels en bestaan uit lesplannen, fotokaarten, specifieke opgaven, en nog veel meer. Je kunt zelfs gewoon inloggen, zodat de leerlingen op school met het spel kunnen beginnen, het vervolgens op elk moment kunnen opslaan en het thuis op welk apparaat dan ook weer kunnen oppikken.