Navigációs útvonal

Környezetbarát Shaun online játék

Üdvözlünk a „Shaun a Bárány” játékban, amelyben megtanulhatod, hogyan teremthetsz tisztább, egészségesebb, fenntarthatóbb jövőt városaink és a bolygó számára!

A játékban egy új környezetbarát várost kell építened a nagyvárosi kóbor állatok számára, és ki kell elégítened az igényeiket az erőforrások, az élelmiszerek, az energia, a közlekedés és a környezetvédelem szempontjából.

Próbáld ki: építsd meg a saját városodat tíz nap alatt, amíg a gazda nincs itthon! És ha úgy gondolod, hogy elég környezetbarát vagy, próbáld ki Shaun küldetéseit is! Oldd meg a problémát: irányítsd Shaunt és a nyájat, és mentsd meg a várost!

 

A játék

 

Ez az ingyenes játék – amelyet az egyesült királyságbeli Sustainable Learning csapat tervezett, és az Aardman valósított meg – arra ösztönzi a fiatalokat, hogy öt fontos szempont egyensúlyban tartásával építsék meg saját fenntartható városukat. Ezek a következők: élelmiszerek, környezetvédelem, energia, közlekedés és erőforrások. A gyermekek a játék során környezetvédelmi problémákkal szembesülnek, amelyeket meg kell oldaniuk.

A játékot az Európai Bizottság megbízásából az EU összes nyelvére lefordították, és 28 tagállami verziót fejlesztettek ki az Európai Bizottság környezetvédelmi szempontból fenntarthatóbb városok programja és az Európa Zöld Fővárosa díj népszerűsítése érdekében.

Tanárok figyelmébe

 

A Sustainable Learning számos oktatási anyagot biztosít a játékhoz, amelyek segítségével megtaníthatja osztályának a „Fenntartható Shaun” (Sustainable Shaun) játékot. Az anyagok – többek között lecketervek, képkártyák, egyedi megoldandó problémák – angol nyelven érhetőek el. A rendszer egy naplórendszert is tartalmaz, így a gyermekek az iskolában megkezdett játékot elmenthetik, és otthon bármilyen eszközről folytathatják.