Navigacijski put

Zeleni Janko igra

Dobrodošli u igru Janko Strižić u kojoj ćemo naučiti kako stvoriti čistiju, zdraviju i „održiviju” budućnost za naše gradove i planet!

U igri morate pomoći u izgradnji novog ekološkog grada za lutajuće životinje Velikoga grada. Pritom morate nadgledati resurse, hranu, energiju, prijevoz i pitanja prirode kako biste ih održavali sretnima.

Pokušajte izgraditi vlastiti grad tijekom deset dana dok nema poljoprivrednika! Ako mislite da ste dovoljno „zeleni”, okušajte se u Jankovim misijama! Pokušajte riješiti problem navodeći Janka i njegovo stado te spasite svoj grad.

 

O igri

 

Ova igra, koju je dizajnirao tim portala Sustainable Learning u UK-u, a kreirao studio Aardman, besplatna je za igranje i mlade ljude potiče na izgradnju vlastitog održivog grada balansiranjem pet tema: hrana, priroda, energija, prijevoz i resursi te istodobno inspirira djecu na razmišljanje o zelenim temama.

U sklopu promicanja ekološki održivijih gradova i Nagrade za europsku zelenu prijestolnicu Europska komisija prevela je igru na sve jezike EU-a i razvila 28 verzija, po jednu za svaku državu članicu.

Teachers

 

Na portalu Sustainable Learning razvijeni su i brojni izvori za poučavanje povezani s ovom igrom kako bi vam pomogli da sa svojim razredom igrate igru Održivi Janko. Resursi su dostupni na engleskom jeziku, a uključuju pripreme sati, slikovne kartice, posebne probleme koje treba riješiti i još mnogo toga. Čak postoji i sustav prijave kako bi razred svoju igru počeo igrati u školi, spremio je kada je to potrebno te je nastavio igrati doma na bilo kojem uređaju.