Kestävä Late Lammas

Tervetuloa pelaamaan Late Lammas -peliä. Pelissä opimme, kuinka voimme rakentaa puhtaamman, terveemmän ja kestävämmän tulevaisuuden kaupungeillemme ja koko planeetallemme.

Pelissä pelaajat rakentavat uuden ympäristöystävällisen kaupungin suuren kaupungin kodittomille elämille. Pelaajien tehtävänä on pitää eläimet tyytyväisinä. Tämä tapahtuu huolehtimalla luonnonvarojen, ruuan ja energian riittävyydestä. Lisäksi pelaajien on huolehdittava kestävistä liikennepalveluista ja kaupungin ympäristönsuojelusta.

Voit kokeilla oman kaupungin rakentamista niiden 10 päivän aikana, kun maanviljelijä on muualla. Jos ajatusmaailmasi on vihreä, miksi et myös tutustuisi Laten tehtäviin? Yritä ratkaista ongelmia opastamalla Latea ja hänen laumaansa. Näin pelastat kaupunkisi.

 

Tietoja pelistä

 

Tämän ilmaispelin on suunnitellut Sustainable Learning -tiimi Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Pelin on tuottanut Aardman. Peli haastaa nuoret rakentamaan oman kestävän kaupunkinsa. Pelaajien on pyrittävä löytämään tasapaino seuraavan viiden teeman välillä: ruoka, luonto, energia, liikenne ja luonnonvarat. Samalla peli kannustaa lapsia ja nuoria pohtimaan ympäristökysymyksiä.

Euroopan komissio on nyt käännättänyt pelin kaikille EU:n kielille. Peli on myös mukautettu EU:n 28 jäsenvaltion omiin tilanteisiin sopivaksi. Peli on suunniteltu osana komission toimia, joilla se pyrkii edistämään kestävämpiä kaupunkeja ja lisäämään Euroopan vihreä pääkaupunki -palkinnon tunnettuutta.

Opettajille

 

Sustainable Learning -tiimi on myös suunnitellut useita peliteemaa koskevia oppiresursseja, joiden avulla opit pelaamaan Laten kestävä kaupunki -peliä luokan kanssa. Kyseiset resurssit ovat saatavissa englanninkielisinä. Ne sisältävät oppituntisuunnitelmia, kuvakortteja, erityisiä ongelmanratkaisutehtäviä ja paljon muuta. Pelissä edistymisen voi myös tallentaa. Näin ollen oppilaat voivat aloittaa pelin pelaamisen koulussa ja jatkaa pelaamista kotona millä tahansa laitteella.