Διαδρομή πλοήγησης

O «Πράσινος» Shaun Διαδικτυακό παιχνίδι

Καλώς ήρθατε στο παιχνίδι «Σον το πρόβατο» που προσπαθεί να μας διδάξει πώς να δημιουργήσουμε ένα καθαρότερο, υγιέστερο, βιωσιμότερο μέλλον για τις πόλεις και τον πλανήτη μας!

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, πρέπει να βοηθήσετε στο χτίσιμο μιας πόλης καινούργιας, με οικολογικές ευαισθησίες για τα αδέσποτα της Μεγάλης Πόλης, φροντίζοντας να είναι όλα ευχαριστημένα. Θα πρέπει να διαχειρίζεστε τους πόρους, τα τρόφιμα, την ενέργεια, τις μεταφορές και τα προβλήματα του φυσικού περιβάλλοντος.

Προσπαθήστε να χτίσετε τη δική σας πόλη μέσα σε δέκα ημέρες, όσο λείπει ο αγρότης-νοικοκύρης! Και αν νομίζετε ότι είστε αρκετά «πράσινοι», προσπαθήσετε να τα καταφέρετε με τις αποστολές του Σον! Προσπαθήστε να λύσετε ένα πρόβλημα, καθοδηγώντας τον Σον και το κοπάδι του, και σώστε την πόλη σας!

 

Λίγα λόγια

 

Αυτό το παιχνίδι, που σχεδιάστηκε από την ομάδα Sustainable Learning στο Ηνωμένο Βασίλειο και υλοποιήθηκε από την εταιρεία Aardman, είναι δωρεάν και προκαλεί τους νεαρούς φίλους μας, αν μπορούν, να χτίσουν τη δική τους βιώσιμη πόλη, κρατώντας την ισορροπία ανάμεσα σε πέντε θεματικές ενότητες: τρόφιμα, φυσικό περιβάλλον, ενέργεια, μεταφορές και πόροι, ενώ παράλληλα βάζει τα παιδιά να προβληματιστούν για «πράσινα» θέματα.

Το παιχνίδι έχει πια μεταφραστεί σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δημιουργήσει εκδόσεις του παιχνιδιού και για τα 28 κράτη μέλη, ως μέρος της διαφημιστικής εκστρατείας τους για περιβαλλοντικά βιωσιμότερες πόλεις και το Βραβείο Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

ward.

Εκπαιδευτικοί

 

Η ομάδα Sustainable Learning έχει επίσης δημιουργήσει πλούσιο διδακτικό υλικό βασισμένο σε αυτό το παιχνίδι για να σας βοηθήσει να μάθετε πώς να παίζετε το παιχνίδι «Βιώσιμος Σον» με την τάξη σας. Αυτό το υλικό, που διατίθεται στα αγγλικά, περιλαμβάνει σχεδιαγράμματα μαθημάτων, κάρτες εικόνων, συγκεκριμένα προβλήματα προς λύση και πολλά άλλα. Προβλέπεται μάλιστα και σύστημα σύνδεσης, ώστε όταν μια τάξη αρχίσει να παίζει το παιχνίδι στο σχολείο, να σώζει το παιχνίδι μέχρι το σημείο που έχει φτάσει, και μετά να συνεχίζουν οι μαθητές στο σπίτι, από οποιαδήποτε συσκευή.