Sti

Flere værktøjer

  • Printversion
  • Mindre tekst
  • Større tekst

Følg os

Facebook

Naturkapital

Man glemmer det let, men vi er afhængige af naturen for at kunne leve. Naturen giver os grundstenene i vores samfund — den sunde jordbund, som giver os mad, de råstoffer, vi har brug for til bygninger og tøj, det ferskvand, vi drikker, og den rene luft, vi indånder. Det er det, som vi kalder "naturkapital".

Det er værd at beskytte. EU har lovgivning til at bevare denne kapital og sikre, at den holder til de fremtidige generationer. Vi har et rammedirektiv for vores ferskvand, et rammedirektiv med en havstrategi, et direktiv for at sikre, at luften holdes ren og fri for skadelige stoffer, samt habitat- og fugledirektivet, som specifikt fokuserer på vores vilde dyr og de steder, hvor de skal overleve.

Der findes anden lovgivning, som dækker områder som f.eks. begrænsning af klimaændringer, kemikalier, industriemissioner og affald. De bidrager også til at bevare vores naturkapital og beskytte den.

Du kan her læse mere om biodiversitet, om truslerne mod vores natur og vores hav-, land- og skovområder, og du kan se, hvordan Europa beskytter sin naturkapital gennem Natura 2000 og Life+-initiativet.