Navigacijska pot

Kako ukrepa EU, da bi zavarovala okolje

Kako ukrepa EU, da bi zavarovala okolje

Narava nam daje vse bogastvo. Brez nje ne bi bilo ekonomije ...
Margaret Atwood

 
Šele ko bomo v zemlji videli skupnost, ki ji pripadamo, bomo lahko z njo ravnali ljubeče in spoštljivo .... Aldo Leopold

Šele ko bomo v zemlji videli skupnost, ki ji pripadamo, bomo lahko z njo ravnali ljubeče in spoštljivo .... Aldo Leopold

Šele ko bomo v zemlji videli skupnost, ki ji pripadamo, bomo lahko z njo ravnali ljubeče in spoštljivo ....
Aldo Leopold

 
 

Dodatna orodja

  • Instagram
  • Natisni
  • Pomanjšaj besedilo
  • Povečaj besedilo

Pozdravljeni!

Na tem spletišču smo zbrali informacije o tem, kako EU varuje svoje okolje: zrak, vodo, naravo in biotsko raznovrstnost.

Vsebino strani pripravlja Generalni direktorat Evropske komisije za okolje (GD za okolje), ki že od leta 1973 varuje, ohranja in izboljšuje evropsko okolje za današnje in prihodnje generacije.

Evropska komisija predlaga ukrepe in predpise, s katerimi varuje naravno življenjsko okolje rastlin in živali, skrbi za čist zrak in vodo, zagotavlja ustrezno ravnanje z odpadki, veča znanje o strupenih snoveh ter podjetjem pomaga pri razvoju trajnostnega gospodarstva.

Podpira tudi države članice pri pravilni uporabi okoljske zakonodaje EU. Med drugim državam pomaga uveljavljati dogovorjene zakonske predpise ter preiskuje pritožbe državljanov in nevladnih organizacij.

Tukaj zbrane informacije predstavljajo zgolj splošni pregled področja.

Če vas določena tema zanima podrobneje, sledite povezavam na glavno spletišče GD za okolje.

 

Spremljajte nas

Facebook

Slike

  • Greenweek 2015
 

Videoposnetki