Pagina principală

Pagina principală

Eşti student(ă) la Arte?

Locuieşti în Europa?

Vrei să-ţi foloseşti arta pentru a ajuta pe cineva care trăieşte în sărăcie?

Atunci, avem nevoie de tine!

Dacă eşti interesat(ă) de problemele sociale actuale, dacă eşti conştient(ă) că se duce o luptă împotriva sărăciei, dacă eşti gata pentru o aventură umană, acest proiect este pentru tine. Participă la proiectul nostru de parteneriat artistic între studenţi la specializarea ‚Fotografie’ şi persoane care trăiesc în sărăcie! Tema acestui proiect european ce va culmina cu o expoziţie foto este: (IN)VISIBLE. Nu mai aştepta ! Puteţi încărca fişierele până pe 15 octombrie 2010.

Despre ce este vorba?

Proiectul artistic în parteneriat este una dintre activităţile cheie din cadrul Anului European pentru combatere sărăciei şi a excluziunii sociale.

De ce?

Arta nu poate eradica sărăcia, dar le poate reda oamenilor demnitatea şi încrederea. Ea poate ajuta la refacerea legăturilor sociale. Traiul în condiţii precare îi forţează pe oameni să se concentreze asupra strictului necesar. Activităţile culturale nu mai au loc în viaţa lor. Dar persoanele care nu mai au acces la cultură ajung să fie împinse spre marginea societăţii. Participând la un proiect artistic, creând ceva, aceste persoane se simt mai bine integrate în societate. Activităţile culturale îi fac pe oameni să se simtă cu adevărat fiinţe umane, le atribuie o identitate care îi protejează de sentimentul de ruşine, care este sursa izolării sociale.

Cui se adresează?

În fiecare stat membru se vor forma trio-uri compuse dintr-un student la Arte, o persoană care trăieşte în sărăcie şi un ONG (organizaţie neguvernamentală). ONG-urile partenere vor asigura legătura dintre student şi persoana care trăieşte în sărăcie, vor facilita prima întâlnire şi derularea colaborării dintre cei doi. În timpul întâlnirilor, acest duo format din student şi persoana care trăieşte în sărăcie, va face nişte fotografii. Aşadar, aceste fotografii vor fi o coproducţie.

O comisie artistică va selecta apoi în jur de cincizeci de fotografii care vor fi expuse.

Cum?

Toate fotografiile (care trec de selecţie) vor putea fi văzute pe acest website şi vor face parte dintr-o expoziţie de aproximativ cincizeci de fotografii organizată la Bruxelles la sfârşitul lunii noiembrie 2010. Toate fotografiile vor fi cosemnate de duo-ul care le-a realizat. Dacă o fotografie este selectată pentru expoziţie, duo-ul respectiv se va bucura de vizibilitate la nivel european şi va primi un certificat de participare, catalogul expoziţiei şi cărţi poştale imprimate cu fotografia lor.