Etusivu

Etusivu

Opiskeletko taidealaa?

Asutko Euroopassa?

Tahdotko tuoda taidettasi köyhyydessä elävien ihmisten ulottuville?

Silloin tarvitsemme sinua!

Jos olet kiinnostunut ajankohtaisista sosiaalisista kysymyksistä, tiedät köyhyyden torjumisesta ja olet valmis ihmisläheiseen seikkailuun, tämä projekti on sinua varten! Osallistu valokuvauksen opiskelijoille ja köyhyydessä eläville ihmisille järjestettävään yhteiseen taidehankkeeseen! Tämän eurooppalaisen hankkeen ja valokuvanäyttelyn teemana on (IN)VISIBLE (NÄKYMÄTÖNTÄ/NÄKYVÄÄ). Älä viivyttele! Töitä voi lähettää 15.10.2010 asti.

Mikä?

Yhteinen taidehanke on yksi Euroopan köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen torjunnan teemavuoden keskeisistä tapahtumista.

Miksi?

Taide ei voi poistaa köyhyyttä, mutta se voi palauttaa ihmisille arvokkuutta ja itseluottamusta. Taiteen avulla voi syntyä uusia sosiaalisia yhteyksiä. Epävarmoissa oloissa elävien ihmisten on pakko keskittyä perustarpeiden tyydyttämiseen. Kulttuurille ei ole sijaa. Jos ihmiset kuitenkin jäävät syrjään kulttuurista, he sysäytyvät yhteiskunnan marginaaliin. Osallistumalla taidehankkeeseen ja käyttämällä luovuuttaan he voivat tuntea olevansa aiempaa tiiviimmin osallisia yhteiskunnasta. Kulttuuri tekee ihmisistä inhimillisiä. Se antaa ihmisille identiteetin, jonka avulla voidaan hälventää eristäytymiseen johtavaa häpeää.

Kenelle?

Kaikissa jäsenvaltioissa muodostetaan kolmikkoja, jotka koostuvat taidealan opiskelijasta, köyhyydessä elävästä ihmisestä ja kansalaisjärjestöstä. Kansalaisjärjestön tehtävänä on luoda yhteys opiskelijan ja köyhyydessä elävän ihmisen välille ja helpottaa heidän tapaamistaan ensimmäistä kertaa ja jatkossa. Tapaamisten myötä opiskelija ja köyhä (taiteilijakaksikko) siirtyvät kameran taakse ja ottavat valokuvia. Valokuvat toteutetaan siis yhteistuotantona.

Taiteellinen toimikunta valitsee noin 50 valokuvaa, jotka pääsevät näyttelyyn.

Miten?

Kaikki valokuvat (jotka täyttävät valintakriteerit) julkaistaan tällä verkkosivustolla. Lisäksi noin 50 kuvasta järjestetään näyttely Brysselissä marraskuun lopussa 2010. Taiteilijakaksikot signeeraavat kaikki valokuvansa. Jos valokuva valitaan näyttelyyn, kaksikko saa näkyvyyttä Euroopassa ja lisäksi osallistumistodistuksen, näyttelyluettelon ja valokuvasta painettuja postikortteja.