Ambassadors of the European Year

René Paas

René Paas

Netherlands

English

René Paas is voorzitter van Divosa, de vereniging van managers van gemeentelijke sociale diensten. Daarvoor was hij voorzitter van het Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV) en wethouder in Groningen, onder andere verantwoordelijk voor zorg en maatschappelijke opvang. Paas raakte tijdens bezoeken in het buitenland overtuigd van de veerkracht van mensen: “Armoede heeft diepe wortels en taaie oorzaken. Daarom alleen al is de bestrijding van armoede geen kwestie van snelle, makkelijke oplossingen. Maar als je éénmaal hebt gezien hoeveel verschil zelfs kleine projecten kunnen maken wanneer mensen daardoor zelf de kans krijgen om hun leven te veranderen, dan kun je niet anders dan optimistisch worden.”

Armoede in Nederland is anders van karakter dan in andere delen van de wereld. Maar de uitsluiting die het gevolg is van armoede, is universeel. En ons vermogen om elkaar te helpen is dat ook. Waar wij mensen helpen om te werken aan hun eigen toekomst en die van hun kinderen, zijn we werkelijk van betekenis. Voor die gedachte zijn nooit genoeg ambassadeurs.

 

René Paas is chairman of Divosa, the association of managers in the field of work, income and social affairs in The Netherlands. Divosa supports its members in their work, that consists of helping people without work to participate in society.

René Paas was vice major of the City of Groningen and president of the Christian Confederation of Labour Unions in The Netherlands (CNV). In both capacities he was dedicated to helping those that can hardly help themselves. And he discovered that people have incredible strength in them: strength to regain their lives. And strength to help each other.