Ambassadors of the European Year

Mimoun Ouled Radi

Mimoun Ouled Radi

Netherlands

English text

Mimoun Ouled Radi werd geboren op 5 juni 1977 in Amsterdam-oost, waar hij ook zijn jeugd en schooltijd doorbracht. Na zijn MAVO, MBO en HBO diploma behaald te hebben werd hij per toeval gecast voor de zeer succesvolle film shouf shouf habibi. En later in de hiervan afgeleide series van shouf shouf, seizoenen 1 tm 3. Ook speel-de Mimoun in andere films, zoals o.a. alladin in K3 en het ijsprinsesje, Kicks, en mo-menteel is Mimoun te zien in de nieuwe misdaad comedy gangster boys. Maar het allerleukste wat Mimoun tot nu toe gedaan heeft vindt ie nog steeds "najib loopt warm". Een sportprogramma waarin hij medepresentator was.

De relatie van Mimoun en armoede begint al voor zijn geboorte, namelijk bij zijn ouders. In (jaar) emigreerden zijn ouders vanuit Marokko naar Nederland in de hoop hier een beter leven te kunnen leiden. Omdat Mimoun een van de 7 kinderen was moest hij veel delen met zijn andere broers en zussen. Dure schoenen en andere luxe artikelen waren niet mogelijk. Natuurlijk heeft Mimoun het nu wat makkelijker maar hij blijft het belangrijk vinden dat armoede onder de aandacht blijft. Immers “iedereen wordt gelijk geboren” en iedereen verdiend dus ook gelijke kansen. Mensen kiezen er niet voor om arm te zijn of sociaal uitgesloten te worden. Daarom is het de verantwoordelijkheid van anderen om hen die het moeilijk hebben te helpen. Vanuit dit oogpunt vindt Mimoun het dus vanzelfsprekend dat hij het ambassadeurschap vervuld.

 

Mimoun Ouled Radi was born on the 5th of June 1977 in Amsterdam. After completing his education he was casted for the successful movie ‘Shouf Shouf Habibi’. Mimoun also featured in movies such as ‘K3 en het ijsprinsesje’, ‘Kicks’ and ‘Gangster boys’. Because Mimoun was one of 7 children he knows what it is like to be poor. Mimoun believes in equal treatment and therefore feels it is his duty to support those who need it.