Ambassadors of the European Year

Ferenc Molnár “Caramel”

Ferenc Molnár “Caramel”

Hungary

English Text

Anyakönyvezett nevem Molnár Ferenc, de legtöbben Caramelnek ismernek. Szolno-kon születtem, 1982. február 1-jén, és ebben a megyében, Törökszentmiklóson lak-tam 17 éves koromig.

A zene végigkísérte az életem, amióta az eszem tudom, folyton énekelek. Tanulmán-yaimat a helyi Bethlen Gábor Általános Iskolában kezdtem, majd a Lábassi János Szakközépiskolában folytattam. A suliban elég nehéz lehetett velem: a fejemben egy-folytában hallottam (hallom ma is) a zenét, és ez zavaró volt az odafigyelésben. Gyakran küldtek ki az órákról, hiszen tanítás alatt is dudorásztam. A középiskolát megélhetési gondok miatt sajnos abba kellett hagynom, így Budapestre költöztem.

Nyolc éves korom óta írok dalokat. Az RNB stílus áll hozzám legközelebb, de meghallgatok mindent ami jó, igényes és maradandó. Nagyon sok eloadót és zeneszerzot tisztelek, többek között Michael Jacksont, Stevie Wondert és az RNB mufaj nevesebb képviseloit. Különösen szeretem az elobb említett stílus brit vonu-latát. A zenében is - mint az életben - az egyszeru és letisztult dolgok érintenek meg. A muzsika minden ága érdekel: nagyon szeretek hangszerelni, a dalokat a saját ízlésvilágomnak megfeleloen felépíteni.

Már évek óta sikertelenül kopogtattam demo felvételeimmel a kiadók ajtaján, amikor 2004-ben beneveztem a Megasztár címu televíziós verseny második fordulójába, és végre rám talált a siker.

A nézok szavazataikkal hozzásegítettek az elso helyezéshez, ezt ezúton is kös-zönöm. E siker mellett az a legfontosabb, hogy annak élhetek, amit imádok, ami az életem. A közelmúltban valósult meg egyik legnagyobb álmom: elkészült elso le-mezem. Az album címe Nyugalomterápia.

 

The young Roma singer won the second series of a talent spotter competition called Megasztár.