КАКО ФУНКЦИОНИШЕ СЕЛФИ

1. КОРАК

Ако желите да користите Селфи у вашој школи, први је корак да се именујe особа или мали тим за координацију поступком.

2. КОРАК

Координатори на нивоу школе:

  • региструју школу На Селфи платформи уношењем основних информација као што су врста школе (на пример основна или средња школа), величина и локација
  • бирају време спровођења поступка самовредновања у оквиру Селфија
  • бирају ко ће учествовати (на пример која група ученика).
3. КОРАК

Уз већ задате тврдње и питања можете да одаберете или додате ставке које одговарају потребама и контексту ваше школе.

4. КОРАК

Координатори позивају ученике, наставнике и руководиоце у школи да анонимно учествују у поступку самовредновања у оквиру Селфија. Попуњавање анкете траје око 30 минута. Наставници и руководиоци школе то могу да учине кад год им одговара, док се за ученике препоручује да анкету попуне у оквиру наставе.

5. КОРАК

Након што учесници одговоре на сва питања, Селфи креира извештај за вашу школу, с визуелним и интерактивним приказом обједињених резултата. Ти резултати су потпуно анонимни. Извештај припада школи и само школа може да му приступи.

6. КОРАК

Резултате добијене употребом Селфија можете употребити да на нивоу школе покренете расправу о томе како технологијама подржати наставу, учење и вредновање ученика. На основу тога можете да обликујете акциони план и да одредите приоритете.

7. КОРАК

Поступак можете да понављате у одређеним временским размацима како бисте оценили напредак и утврдили у којим је областима потребно даље деловање.