HOE SELFIE WERKT

STAP 1

Als u SELFIE op uw school wilt gaan gebruiken, is de eerste stap het benoemen van een persoon of een klein team voor de coördinatie ervan.

STAP 2
Schoolcoördinatoren:
registreren de school op het SELFIE-platform door basisinformatie te verstrekken, zoals het soort school (bijvoorbeeld basis- of middelbare school), grootte en locatie;
kiezen het moment waarop SELFIE wordt ingezet;
selecteren wie deelneemt (bijvoorbeeld welke groep leerlingen).
STAP 3

Naast de gegeven stellingen en vragen kunt u onderdelen selecteren of toevoegen die bij uw behoeften en de context van uw school passen.

STAP 4

De coördinatoren nodigen leerlingen, leerkrachten en schoolleiders uit om op anonieme basis deel te nemen aan SELFIE. Het invullen van de vragen duurt ongeveer dertig minuten. Leerkrachten en schoolleiders kunnen dit doen op een moment dat het hun uitkomt. We raden aan leerlingen dit als onderdeel van een les te laten doen.

STAP 5

Wanneer de deelnemers de vragen hebben ingevuld, maakt SELFIE een rapport voor uw school, waarin de geaggregeerde resultaten op een visuele en interactieve manier worden getoond. Deze resultaten zijn volledig geanonimiseerd. Het rapport is eigendom van de school, die er als enige toegang toe heeft.

STAP 6

U kunt de resultaten van SELFIE gebruiken om een discussie op gang te brengen over hoe technologieën lesgeven, leren en het beoordelen van leerlingen op uw school ondersteunen. Dit kan u helpen bij het opstellen van een actieplan en het stellen van prioriteiten.

STAP 7

U kunt de beoordeling periodiek herhalen om de voortgang te meten en te ontdekken op welke punten meer actie nodig is.