HOGYAN MŰKÖDIK A SELFIE?

1. LÉPÉS

Ha használni szeretné a SELFIE-t az iskolájában, első lépésként ki kell jelölnie egy személyt vagy egy kisebb csoportot a feladat koordinálására.

2. LÉPÉS
Iskolai koordinátorok:
regisztrálja az iskolát a SELFIE platformján olyan alapvető adatok megadásával, mint az iskola típusa (például alap- vagy középfokú), mérete és földrajzi helye
határozza meg a SELFIE-feladat időkeretét
válassza ki, kik vesznek részt a kérdőívben (például a diákok mely csoportja).
3. LÉPÉS

A kötelező állításokon és kérdéseken felül kiválaszthat vagy hozzáadhat a kérdőívhez továbbiakat is, amelyek jobban illeszkednek iskolája igényeihez vagy körülményeihez.

4. LÉPÉS

A koordinátorok felkérik a diákokat, a tanárokat és az iskolavezetőket a SELFIE névtelen formában történő kitöltésére. A kérdőív kitöltése nagyjából 30 percet vesz igénybe. A tanárok és az iskolavezetők bármelyik számukra alkalmas időpontban kitölthetik a kérdőívet; a diákok esetében azt javasoljuk, hogy tegyék a feladatot valamelyik tanóra részévé.

5. LÉPÉS

Miután a résztvevők befejezték a kérdőívet, a SELFIE létrehoz egy jelentést az iskolája számára, amely vizuális és interaktív formában mutatja be az eredményeket. Az eredmények teljes mértékben névtelen formában kerülnek közlésre. A jelentés az iskola tulajdona, és ahhoz kizárólag az iskola férhet hozzá.

6. LÉPÉS

A SELFIE-ből nyert eredmények segítségével párbeszéd indítható arról, hogy hogyan segítik a technológiák a tanítást, a tanulást és a diákok értékelését az iskolájában. Ez segítséget nyújthat egy cselekvési terv kidolgozásához, valamint a prioritások meghatározásához.

7. LÉPÉS

Az értékelés időszakosan megismételhető az előrelépések nyomon követés, valamint a további szükséges lépések azonosítása érdekében.