Despre SELFIE

SELFIE (Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational technologies) este un instrument conceput pentru a ajuta școlile să integreze tehnologii digitale în procesele de predare, învățare și evaluare. SELFIE are o bază solidă în materie de cercetare și a fost dezvoltat după modelul cadrului Comisiei Europene privind promovarea învățării în era digitală în instituțiile de învățământ.

SELFIE colectează, în mod anonimizat, opiniile elevilor, ale profesorilor și ale membrilor conducerii școlii cu privire la modul în care este utilizată tehnologia în instituția lor de învățământ. Acest lucru se face cu ajutorul unor întrebări și enunțuri scurte și al unei evaluări simple de la 1 la 5. Această procedură durează aproximativ 20 minute.

Pe baza acestor informații, instrumentul generează un raport – un instantaneu („SELFIE” :-)) al punctelor tari și slabe ale școlilor în utilizarea tehnologiilor.

SELFIE este disponibil pentru școlile primare, gimnaziale, liceale și profesionale din Europa și din alte țări, în peste 30 de limbi. Acesta poate fi utilizat de orice școală – nu doar de cele cu niveluri avansate de infrastructură, echipamente și utilizare a tehnologiilor.

Creat de și pentru școli

SELFIE este o inițiativă a Comisiei Europene, finanțată prin programul Erasmus. Poate fi utilizată gratuit de orice școală.

Instrumentul a fost dezvoltat cu o echipă de experți din școli, ministere ale educației și institute de cercetare din Europa. Instituțiile partenere includ Fundația Europeană de Formare, Centrul European pentru Dezvoltarea Formării Profesionale (CEDEFOP) și Institutul pentru tehnologiile informațiilor în domeniul educației al UNESCO.

Încă de la început, conducerea instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și elevii au fost implicați în crearea și testarea SELFIE:

  • 5 000 de cadre didactice și elevi au contribuit încă din primele etape ale proiectării acestui instrument
  • 67 000 de persoane din 650 de școli din Europa au participat la testul-pilot
  • SELFIE a fost testat în școlile primare pentru a se garanta că poate fi înțeles de elevi mai mici.

Implicați-vă

Alăturați-vă comunității tot mai mari a școlilor din întreaga Europă care utilizează SELFIE pentru a le ajuta să integreze tehnologiile digitale în procesele de predare și învățare.

Avantaje

  • SELFIE implică întreaga comunitate școlară – responsabili școlari, cadre didactice și elevi – într-un proces la 360 de grade care acoperă numeroase domenii ale practicii școlare.
  • Deoarece fiecare școală este unică, instrumentul poate fi personalizat. Școala dumneavoastră poate selecta și adăuga întrebări și enunțuri care să se potrivească nevoilor sale.
  • SELFIE le permite tuturor participanților să răspundă la întrebări care corespund experienței lor în calitate de elevi, cadre didactice sau responsabili școlari.
  • SELFIE este gratuit. Răspunsurile sunt anonimizate iar datele sunt securizate.
  • Puteți susține evaluarea de pe un computer, o tabletă sau un smartphone.
  • La finalizarea SELFIE, fiecare școală primește un raport interactiv personalizat, care oferă atât date aprofundate, cât și informații scurte referitoare la punctele tari și punctele slabe.