×

Ne bucurăm să vă regăsim pe noul site „Educație și formare”. În prezent, majoritatea paginilor sunt disponibile doar în limba engleză. Site-ul este însă în curs de traducere în celelalte 23 de limbi oficiale ale UE. Vom actualiza paginile imediat ce primim traducerile.

Despre resurse și instrumente

Comisia a elaborat o serie de instrumente concepute pentru a sprijini statele membre și pe cetățenii acestora.

UE colectează o cantitate considerabilă de informații pertinente pentru educație, formare și dezvoltare profesională în toate statele membre. Punerea la dispoziție a acestor cunoștințe și furnizarea resurselor de care au nevoie cetățenii pentru a-și începe sau continua educația sunt esențiale.

De cele mai multe ori, dacă nu dispun de finanțare, persoanele interesate nu își pot îndeplini obiectivele educaționale. Accesul la informații despre finanțare este, așadar, esențial pentru studenții de astăzi și de mâine. 

Pe această pagină este prezentată o listă de instrumente și resurse care sprijină multe dintre programele educaționale oferite de UE. Documente cuprinzătoare de susținere a politicilor UE în domeniul educației, inclusiv registre de cercetare și statistică, pot fi accesate prin intermediul acestui site.