×

Köszönjük, hogy ellátogatott az oktatás és képzés témakörével foglalkozó megújult honlapunkra.  Az oldalak többsége jelenleg csak angolul olvasható.  Folyamatban van azonban a honlap fordítása az EU többi 23 hivatalos nyelvére.  Az oldalakat frissíteni fogjuk, amint rendelkezésre állnak a fordítások.

A forrásokról és eszközökről

A Bizottság számos eszközt dolgozott ki a tagállamok és az uniós polgárok támogatására.

Az EU jelentős mennyiségű információt gyűjt össze a tagállamoktól az oktatásra, képzésre és szakmai fejlődésre vonatkozóan. Fontos, hogy mindenkivel megosszuk ezeket az ismereteket, és rendelkezésére bocsássuk a tanulmányok megkezdéséhez, illetve folytatásához szükséges forrásokat.

A szükséges anyagi háttér hiányában sokan nem tudnak szert tenni a kívánt tudásra. A finanszírozási lehetőségekkel kapcsolatos információk tehát rendkívül fontosak a tanulmányokat kezdeni vagy folytatni kívánó fiatalok számára. 

Weboldalunkon válogatást állítottunk össze azokból az eszközökből és forrásokból, amelyek az EU által kínált számos oktatási program támogatására szolgálnak. A honlap átfogó uniós oktatáspolitikai dokumentumokhoz, köztük kutatási eredményeket és statisztikai adatokat ismertető forrásanyagokhoz is hozzáférést ad.