×

Zahvaljujemo se vam za obisk novega spletišča o izobraževanju in usposabljanju.  Večina strani je trenutno na voljo samo v angleščini,  vendar je v teku prevajanje spletišča v 23 uradnih jezikov EU.   Strani bomo posodobili, takoj ko bodo prevodi na voljo.

Viri in orodja

Komisija je razvila vrsto orodij za podporo državam članicam in njihovim državljanom.

EU zbira znatne količine informacij, ki so relevantne za izobraževanje, usposabljanje in poklicni razvoj v državah članicah. Zanesljiva izmenjava tega znanja in zagotavljanje virov, ki so potrebni, da posamezniki naredijo prvi korak in nato nadaljujejo izobraževanje, je zato izjemnega pomena. Na tej strani je seznam orodij in virov, ki podpirajo številne izobraževalne programe, ki jih ponuja EU.

Brez finančnih sredstev posamezniki pogosto ne morejo doseči svojih izobraževalnih ciljev. Dostop do informacij o financiranju v celotnem spektru izobraževanja in usposabljanja v EU je zato izrednega pomena za sedanje in prihodnje študente.

Popolni dokumenti za podporo politiki EU na področju izobraževanja, vključno s podatki o raziskavah in statističnimi evidencami, so dostopni prek spletišča o izobraževanju in usposabljanju. Na voljo so tudi povezave do drugih koristnih orodij, ki jih je pripravila EU za pomoč pri iskanju.

To spletišče je v veliki meri odgovor na željo državljanov EU, da se izboljša dostop do informacij o izobraževanju. Komisija se je pred pripravo spletišča pozanimala, kaj bi ljudje radi spremenili ali izboljšali glede spletne prisotnosti Komisije na področju izobraževanja. Nekatera najpogostejša vprašanja so zbrana na strani Odgovori na vaša vprašanja.