×

Köszönjük, hogy ellátogatott az oktatás és képzés témakörével foglalkozó megújult honlapunkra.  Az oldalak többsége jelenleg csak angolul olvasható.  Folyamatban van azonban a honlap fordítása az EU többi 23 hivatalos nyelvére.  Az oldalakat frissíteni fogjuk, amint rendelkezésre állnak a fordítások.

A forrásokról és eszközökről

A Bizottság számos eszközt dolgozott ki a tagállamok és az uniós polgárok támogatására.

Az EU szerte a tagállamokban jelentős mennyiségű információt gyűjt össze az oktatásra, képzésre és szakmai fejlődésre vonatkozóan. Elsődleges fontosságú tehát, hogy e tudást megbízható módon ossza meg, az egyéneket pedig felvértezze a tanulmányaik megkezdéséhez vagy folytatásához szükséges erőforrásokkal. Ez az oldal felsorolja azokat az eszközöket és erőforrásokat, amelyek az EU által kínált számos oktatási programot segítik.

Finanszírozás nélkül az egyének gyakran nem tudnak továbblépni a kívánt képzettség megszerzése felé. Ezért rendkívül fontos, hogy a leendő és a továbbtanuló hallgatók az oktatás és képzés teljes uniós spektrumát illetően hozzáférjenek a finanszírozási információkhoz.

Az oktatási és képzési szakpolitika weboldalán elérheti az EU oktatáspolitikáját alátámasztó átfogó dokumentumokat – köztük kutatási eredményeket és statisztikai adatokat –, olyan más hasznos eszközökhöz mutató linkgyűjteménnyel együtt, amelyet az EU állított össze, hogy ezzel segítse az egyéni keresést.

Ez a honlap nagyrészt az uniós polgárok azon kívánságának eredményeként jött létre, hogy jobban hozzáférhessenek az oktatásra vonatkozó információkhoz. A weboldal kifejlesztése előtt a Bizottság felmérte, hogy az emberek miként változtatnának vagy javítanának a Bizottság oktatás területére vonatkozó online tartalmán. A Megválaszolt kérdések oldal összegyűjti a leggyakrabban feltett kérdéseket és jelzett problémákat.