Izobraževanje in migranti

Izobraževanje je ključnega pomena za pomoč migrantom in beguncem pri prilagajanju na nove države in okolja. Izobraževalnim institucijam in organizacijam lahko koristijo smernice in dobre prakse, kako ponudbo izobraževanje prilagoditi migrantom.

Za kaj gre

Izobraževanje je ključnega pomena za pomoč migrantom in beguncem pri prilagajanju na nove države in okolja. Izobraževalnim institucijam in organizacijam lahko koristijo smernice in dobre prakse za prilagoditev izobraževanja migrantom.

Dosedanji ukrepi

Evropska komisija poenostavlja izmenjavo primerov dobre prakse na področju vključevanja migrantov med državami članicami prek dejavnosti vzajemnega učenja. Te dejavnosti tudi spodbujajo sodelovanje snovalcev politike in jim omogočajo, da bolje obravnavajo trenutne in prihodnje izzive.

Komisija s programom Erasmus+ financira projekte in druge dejavnosti za vključevanje migrantov v izobraževanje.

Evropska komisija sofinancira mrežo SIRIUS, ki podpira izobraževanje otrok in mladih z migrantskim ozadjem prek strateških dejavnosti na nacionalni in mednarodni ravni in s povezovanjem raziskovalcev, snovalcev politike, strokovnjakov na področju izobraževanja migrantov ter samih migrantov in beguncev.

 

Vzajemno učenje za reševanje migracijskih izzivov na Švedskem