Despre ce este vorba

U-Multirank este un nou clasament mondial al universităților și al altor instituții de învățământ superior, multidimensional și axat pe nevoile utilizatorilor. El acoperă numeroase aspecte ale învățământului superior: cercetarea, predarea, învățarea, dimensiunea internațională, transferul de cunoștințe și implicarea regională. Este un clasament independent, finanțat în primii ani de Uniunea Europeană.


Acest nou instrument de comparare a performanțelor oferă informații cu privire la peste 1 200 de instituții de învățământ superior, 1 800 de facultăți și 7 500 de programe de studiu din 80 de țări.

Obiectiv

Potențialul instituțiilor europene de învățământ superior de a-și îndeplini rolul în societate și de a contribui la dezvoltarea economică și socială nu este exploatat suficient de bine. Este nevoie de mai multă transparență pentru ca părțile interesate (studenți, instituții, întreprinderi, responsabili politici) să cunoască mai bine performanțele instituțiilor de învățământ superior. U-Multirank răspunde acestei nevoi, fiind clasamentul cel mai complet și mai bine adaptat la nevoile utilizatorilor. El indică în mod clar performanțele unui număr mare de instituții, precum și capacitatea acestora de a contribui la creșterea economică și la ocuparea forței de muncă. Include informații foarte utile pentru responsabilii politici, studenți și instituții. 

Măsuri luate până în prezent

U-Multirank a fost lansat la data de 13 mai 2014. Al doilea set de rezultate a fost publicat la 30 martie 2015.