Hvad går det ud på?

U-Multirank er en ny brugerbaseret flerdimensionel klassificering på verdensplan af universiteter og læreanstalter, som omfatter mange aspekter inden for videregående uddannelse: forskning, undervisning og læring, international orientering, videnoverførsel og regionalt engagement. U-Multirank er en uafhængig klassificering med finansiel støtte fra EU i de første år.


Dette enestående værktøj til sammenligning af resultater indeholder oplysninger om over 1 200 videregående uddannelsesinstitutioner, 1 800 fakulteter og 7 500 uddannelsesprogrammer fra 80 lande.

Hvad er formålet med det?

Det potentiale, de højere uddannelsesinstitutioner i Europa har til at spille en rolle i samfundet og bidrage til Europas velfærd, udnyttes ikke. Der er behov for mere åbenhed, så de forskelige parter – studerende, institutioner, virksomheder, beslutningstagere – kan øge deres forståelse af, hvordan de videregående uddannelsesinstitutioner klarer sig. U-Multirank er et vigtigt værktøj i denne sammenhæng: Det er mere omfattende og brugerbaseret end eksisterende klassificeringer og giver et mere tydeligt billede af resultaterne blandt en bredere vifte af universiteter og deres potentiale til at bidrage til vækst og beskæftigelse. Det omfatter nyttige oplysninger for beslutningstagere, studerende og institutionerne selv. 

Hvad er der blevet gjort?

U-Multirank blev lanceret den 13. maj 2014. Den anden række resultater blev offentliggjort den 30. marts 2015.