×

Zahvaljujemo se vam za obisk novega spletišča o izobraževanju in usposabljanju.  Večina strani je trenutno na voljo samo v angleščini,  vendar je v teku prevajanje spletišča v 23 uradnih jezikov EU.   Strani bomo posodobili, takoj ko bodo prevodi na voljo.

Pobude na področju izobraževanja

Pobude omogočajo študentom in izobraževalnim delavcem, da poiščejo študijski program, pridobijo finančna sredstva in bolje razumejo izobraževalne sisteme po vsej EU.

EU ponuja bodočim študentom, vajencem in pripravnikom možnost bogate izkušnje na nekaterih najbolj naprednih izobraževalnih ustanovah na svetu. Pobuda Študij v Evropi ponuja vsem, ki želijo izboljšati svojo izobrazbo, orodja za seznanjanje z možnostmi, ki so na voljo. Študenti in strokovnjaki na področju izobraževanja lahko tudi dostopajo do orodja SELFIE in ugotovijo, kako centri učenja razvijajo svoje vire za večjo konkurenčnost na vedno bolj digitalnem in svetovnem trgu. 

Za EU in države članice je izredno pomembno, da je v izobraževanju in usposabljanju vedno več priložnosti. S temi pobudami lahko povečamo naše razumevanje, kako najbolje doseči polni potencial – ne glede na to, ali gre za študente na univerzitetnem študiju ali zaposlene, ki želijo izboljšati določeno znanje. Na voljo so informacije o tem, kaj ponuja izobraževanje v EU.