Pobude na področju izobraževanja

Pobude EU na tem področju omogočajo študentom in izobraževalnim delavcem, da bolje razumejo izobraževalne sisteme po vsej EU in poiščejo ustrezni študijski program.

EU ponuja bodočim študentom, vajencem in pripravnikom možnost bogatih učnih izkušenj na nekaterih najbolj naprednih izobraževalnih ustanovah na svetu.

Če vas zanima študij v Evropi, pobuda Študij v Evropi ponuja informacije in nasvete, ki vam bodo pomagali pri izbiri ustrezne študijske smeri in kraja študija.

Študenti in izobraževalni delavci lahko tudi dostopajo do orodja SELFIE, ki jim omogoča bolje razumeti, kako šole in univerze uporabljajo tehnologije v digitalni dobi.

Za EU in države članice je izredno pomembno, da je v izobraževanju in usposabljanju vedno več priložnosti. Pobude EU, kot sta Študij v Evropi in SELFIE, posameznikom omogočajo, da kar najbolje izkoristijo svoj polni potencial, in sicer tako za študente na univerzitetnem študiju kot izobraževalne delavce, ki želijo pridobiti določeno znanje in nadaljevati svoj poklicni razvoj.