Over onderwijsinitiatieven

Europese initiatieven op dit gebied helpen studenten en leerkrachten en docenten om een passende cursus of studie te vinden en om meer inzicht in de onderwijsstelsels in alle EU-landen te krijgen.

De EU geeft studenten, leerlingen en stagiairs volop kansen om ervaring op te doen in enkele van ’s werelds meest vooraanstaande onderwijsinstellingen.

Voor wie belangstelling heeft om in Europa te komen studeren, biedt het initiatief Study in Europe informatie en advies over alle studiemogelijkheden.

Met de applicatie SELFIE kunnen studenten en docenten nagaan of hun school de technologische mogelijkheden van het digitale tijdperk optimaal benut.

Het is van vitaal belang dat de EU en haar lidstaten de kansen op het gebied van onderwijs en opleiding blijven verruimen. Dankzij EU-initiatieven zoals SELFIE en Study in Europe kan iedereen zijn potentieel ten volle benutten, zowel studenten die op weg zijn naar een universitaire graad, als leerkrachten en docenten die hun vaardigheden en carrière willen ontwikkelen.