×

Köszönjük, hogy ellátogatott az oktatás és képzés témakörével foglalkozó megújult honlapunkra.  Az oldalak többsége jelenleg csak angolul olvasható.  Folyamatban van azonban a honlap fordítása az EU többi 23 hivatalos nyelvére.  Az oldalakat frissíteni fogjuk, amint rendelkezésre állnak a fordítások.

Oktatással kapcsolatos kezdeményezések

Kezdeményezések, amelyek segítik a tanulókat és pedagógusokat abban, hogy kiválasszák a számukra legmegfelelőbb képzést, finanszírozáshoz jussanak és jobban kiigazodjanak az uniós tagállamok oktatási rendszerei között

Az EU lehetővé teszi a tanulni vágyóknak, hogy hallgatóként, tanulószerződéses tanulóként vagy gyakornokként a világ élvonalába tartozó oktatási intézményeinek valamelyikében szerezzenek izgalmas tapasztalatokat. A „The Study in Europe” (Tanulj Európában) kezdeményezés kulcsot ad a jövőbeli tanulók kezébe, hogy élni tudjanak az oktatási rendszerek által nyújtott lehetőségekkel. A tanulók és a pedagógusok által igénybe vehető SELFIE eszköz pedig betekintést nyújt abba, hogy a tanulási központok hogyan fejlesztik erőforrásaikat annak érdekében, hogy helyt tudjanak állni az egyre globalizálódó és digitálisabbá váló piaci versenyben. 

Az EU és tagállamai továbbra is nagyon fontosnak tartják az oktatási és képzési lehetőségek kibővítését. E kezdeményezések hozzásegítenek ahhoz, hogy a lehető legjobban kiaknázzuk a bennünk lévő potenciált – legyen szó uniós egyetemi képzésre jelentkező diákról vagy egy adott területen fejlődni kívánó tisztviselőről. Olvasson utána, milyen oktatási lehetőségeket kínál az EU.